Hovudside

Hvordan Parge betongvegger

by Walther


På grunn av sin styrke og holdbarhet, er betong ofte brukt til å bygge vegger og fundamenter i hjemmene. Mens betongkonstruksjoner vil vare i mange år med lite eller ingen vedlikehold, er de generelt ansett for å være lite attraktivt i forhold til andre finish alternativer. Å forbedre det visuelle appell av dine betongvegger, bør du vurdere å dekke dem med mørtel ved hjelp av en prosess som kalles parging. Parging ligner stukkatur installasjon, og er en teknikk som krever litt dyktighet og praksis for å mestre. Parging bidrar til å jevne ut teksturert betong, skjule sprekker og skader, og forbedre utseendet på betongvegger.

Bruksanvisning


•  Fjern mørtel drypp eller klumper. Skrap dette tørket mørtel bort ved hjelp av en hammer og meisel. Noen løse deler kan også skrapes bort med en sparkel.

•  Fyll sprekker bredere enn 1/4 tommer med mørtel. Påfør mørtel på med en sparkel og la den satt før du fortsetter.

•  Fei bort støv, sand og rusk ved hjelp av en stiv stålbørste.

•  Vask veggene ved hjelp av en hageslange og et mildt rengjøringsmiddel (som oppvaskmiddel). Parging mix kan feste seg bedre til vegger som er fri for smuss og andre forurensninger.

•  Kjøp en parging blanding fra din lokale jernvarehandel. Mens de fleste parging blander inneholder bare Portland sement, sand og kalk, kan det være vanskelig for uerfarne installatører til å blande disse ingrediensene i riktige proporsjoner for å sikre en vellykket installasjon. Parging mikser ta gjetting ut av å blande, og kan i stor grad redusere risikoen for problemer med ferdige vegger.

•  Blend din parging blanding med vann i henhold til instruksjonene på pakken. Når den er riktig blandet, bør blandingen danne en tykk pasta, og bør ikke være altfor våt eller rennende.

•  Påfør blandingen til veggene ved hjelp av en sparkel. Denne første laget bør ikke være tykkere enn 3/8 ". Du kan bruke sparkel for å jevne ut parging eller opprette en strukturert utseende som ønsket.

•  Skrap på overflaten med en bygningsarbeider sin rake eller kost for å skape en grov tekstur. La veggen tørke i 24 timer før du påfører et nytt strøk på ikke mer enn 3/8 ". Hopp over dette trinnet hvis du er fornøyd med utseendet på veggen etter kun ett strøk.

•  Mist veggen med vann med jevne mellomrom i løpet av de neste 5 dagene. Dette vil hjelpe den parging tørke langsommere, noe som kan redusere risikoen for sprekkdannelse eller flakdannelse over tid.

Tips og advarsler


  • Ved søknad parging løpet malte vegger, frakk veggene med et bindemiddel før du begynner. Dette bonding agent vil hjelpe mørtelen bindingen mer hell med malt overflate.