Hovudside

Hva gjør Orange ungtrær ut?

by Walther

Hva gjør Orange ungtrær ut?

Etter spirende, går appelsintre frøplante scenen. Det utvikler etter hvert inn i en 25- til 50 meter høye treet bærer runde, oransje baseball-sized frukt. Appelsintrær trives best i subtropiske klima slik som deler av Florida og California.

Arter


Flere arter av appelsintrær eksistere slik som søt appelsin, blodappelsin, presten brun, jaffa, ananas, valencia, Washington navle, Hamlin, dronning, Homosassa, sur appelsin og navle oransje. Frøplante varierer litt av arter.

Beskrivelse


Avhengig av alder av treet, ser frøplante som en miniatyr plante versjon av den voksne treet. Omtrent seks inches til en meter høy, produserer frøplante læraktige blader lang før det utvikler frukt.

Frukt


Det tar opp til syv år før et appelsintre frøplante, som stammer fra et frø, modnes nok og vokser høyt nok til å bære vekten av sin karakteristiske oransje frukten.

Reproduksjon


For å sikre forplantning og redusere tiden til frukt utvikler, kommersielle dyrkere pode appelsintrær til grunnstammer som sitron, sur appelsin og lindetrær.

Frø


Et frø fra en appelsin plukket ut en matbutikk hylle kan ikke generere en sann appelsintre frøplante, men appelsintrær kan komme fra frø av et frø-vokst appelsintre.