Hovudside

Kjøkken løsninger for Metal patinas

by Walther

Kjøkken løsninger for Metal patinas

Hvis din favoritt metall statue eller pan har fått en patina du bare ikke kan elske, kan du fjerne den patina med en rekke enkle husholdningsartikler. Eksponering for luft og fuktighet forårsaker de fleste metaller for å få en patina, eller misfarging, som ofte er grønn eller brun i fargen. Hvis metallgjenstand er gammel eller kunne være en antikk, må du ikke fjerne patina. Det kan redusere verdien av objektet.

Husstand Ammoniakk


Hvis du prøver å fjerne små flekker av patina på en grunnleggende metallgjenstand, prøv å bruke grunnleggende husholdning ammoniakk fra under kjøkkenvasken og en myk klut til å rengjøre stykke. Ikke bland ammoniakk med andre stoffer, eller bruk ammoniakk produkter som inneholder en rekke andre ingredienser. De andre ingrediensene kan føre til at metallet til pit. Av samme grunn er det best å ikke bruke skure ammoniakk produkter.

Salt, eddik og mel


Å fjerne patina fra bronse og de fleste andre harde metaller, skape et generelt renere fra salt, eddik og mel. Bland 1 ts. salt i en kopp hvit eddik. Tilsett mel til den danner en tykk pasta. Spre lim over metallobjekt som du vil fjerne patina. La lime blandingen på i 15 minutter til 1 time. Deretter fjerne lim med en myk klut.

Appelsinjuice


Hvis du har et metall stykke med en lys patina, kan du fjerne den ved hjelp av en enkel syrlig substans som appelsinjuice. Appelsinjuice vil fjerne patina fra et antall av mykere metaller, som kobber. Helle appelsinjuice på metallet, la den i noen minutter, og tørk den ren med en myk klut. Hvis du har en kobber sink som du vil beholde patina på, sørg for at appelsinjuice forblir langt borte fra den. Sølt appelsinjuice kan fjerne patina.

Stålull


Hvis dine gamle bakervarer ark, pai panner og muffins panner har en brun-orange patina fra smør og fett i løpet av årene, kan du bruke stålull til å skrubbe det bort. Selv stålull anbefales for å fjerne patina av panner, er det ikke anbefalt for patina fjerning på de fleste andre metallgjenstander, siden abrasiveness av metallet kan forårsake tæring.