Hovudside

Leaf Curl i Impatiens Walleriana

by Walther

Leaf Curl i Impatiens Walleriana

Impatiens walleriana er dobbel-petal versjoner av den årlige sengetøy blomst. De sport lyse grønne blader som er oval og litt taggete. Anlegget har en lav voksende vane, men krever klyping for å hindre den fra å bli leggy. De kan brukes i hengende kurver og potter som brusende farge når den ikke er i klem tilbake. Impatiens walleriana er innfødt til Øst-Afrika og vokser i tropiske regnskoger. Impatiens vokser best i en semi-lyssky eller flekkete-lys miljø.

Plant


Impatiens gi flekker av farge for skyggefulle steder. De må være i full skygge i sommervarmen eller bladene vil wilt. Impatiens walleriana kommer i en rekke farger fra dyp rød, laks, rosa, hvit, oransje og specked eller stripete. De er aktuelle fra US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 10, men bare siste hele sommeren. Stilkene av planten er kjøttfulle og saftige. Impatiens ta 17 uker fra frø til blomst, men er lett tilgjengelig som barnehage starter.

Overflødig Befruktning


Over-gjødsling velig kan forårsake bladene av Impatiens walleriana å krølle. Impatiens walleriana trenger en balansert gjødsel. Gjødsel med store mengder fosfor kan ha negativ innvirkning på plantene. Det bør ikke være mer enn 10 prosent fosfor i gjødsel. I vekstsesongen, barnehager gjødsle blomstene hver uke med en fortynnet løsning. Jord tester er gunstig før planting slik at du kan finne ut hva næringsstoffer kan være mangelfull i jord og målrette sin søknad.

Chilli Leaf Curl


Det finnes mange typer av blad bøyning. Noen er forårsaket av sykdom, andre kultur og så er det noen som oppstår fra skadedyr. Chili thrip er en liten inntrenger som først ble oppdaget i 1991 i Florida. Det er nå en felles pest av vegetabilske avlinger og prydplanter. Den thrip overfører viruset chili blad curl. Foring av insekter forårsaker arrdannelse og de legger egg i den myke vev av impatiens. De thrips suger cellen saft av bladene og føre dem til å rulle opp. Heldigvis biologiske kontroller er tilgjengelig i form av rovdyr insekter og nematoder.

Verticilium Wilt


Verticilium wilt er en alvorlig plantesykdom for alle varianter av planter. Symptomene er mest sannsynlig å dukke opp i juli og august. I tillegg til blad curl, sykdommen forårsaker Wilting, defoliation og stripete røde eller gule blader. Verticilium wilt kan til slutt drepe en impatiens. Sykdommen oppstår fra en jord-borne sopp som invaderer rotsystemet av Impatiens walleriana. Planteskoleplanter har høy risiko for infeksjon og soppmidler gir ikke mye kontroll.