Hovudside

Hva Påvirker en Flower Color?

by Walther

Hva Påvirker en Flower Color?

Fargen av blomster, avhenger av flere faktorer. I sjeldne tilfeller kan surhetsgraden i jorda påvirker farge, for eksempel snu blå hortensia rosa. I de fleste tilfeller, til fargen er forhåndsbestemt og en utfordring alter.

Genetikk


Blomstene blomstrer i farger som er forhåndsbestemt genetisk. Hvis blomsten er kodet for en bestemt farge, vil den ikke blomstre i den fargen med mindre genetisk endret. For eksempel, roser og orkideer ikke har fargen genet for blå.

Mutasjon


Naturlige variasjoner i farger skje gjennom mutasjon. For eksempel er blomsten kodet til å blomstre som lys oransje, men noen blomster blomstre i en blekere oransje gjennom naturlig mutasjon av genene. Frøene fra disse blomstene kan produsere blekere oransje blomster.

Avl


Krysse to forskjellige farger av de samme arter av blomster resultater i en tredje farge. De fleste hybrid blomster har blitt krysset for å produsere forskjellige farger som ikke er tilgjengelige i den opprinnelige blomsten. Rose er et godt eksempel. Arts roser blomstrer i hvitt, blek og mørk rosa og rødt. Hybrid roser blomstrer i alle farger unntatt blått, og selvfølgelig svart.