Hovudside

Innendørs Mat bærende planter

by Walther

Innendørs Mat bærende planter

Når du ikke har nok plass utenfor, eller været er for harde for å vokse, kan du faktisk vokse mange forskjellige typer mat innendørs. Visse urter, grønnsaker og frukt kan trives innendørs, så lenge de er plassert på et sted hvor de får rikelig med lys. De beste mat bærende planter for innendørs er de som ikke tar opp for mye plass og er ganske lett å vokse.

Tomater


Tomater er en av de mest dyrebare utendørs avlinger, men de kan trives innendørs også. Men fordi tomatplanter har en ganske høy lys kravet, må du kanskje ha en supplerende lyskilde, med mindre det er et sted i ditt hjem som mottar sollys mesteparten av dagen, for eksempel et stort vindu eller en dør som vender mot sør. Hvis ikke, bør en fluoriserende lampe gjøre jobben. Små tomat varianter er det beste alternativet for innendørs voksende. Velg tomatplanter som roma, liten yngel, lille Tim og ulike typer drue eller cherrytomater.

Jordbær


Dyrke jordbær i hjemmet ditt hvis du ikke kan vokse dem utendørs. Du kan forsøke å vokse en jordbærplante fra frø, men som kan være vanskelige innendørs, da disse plantene krever mye lys og varme. Derfor er det lurt å kjøpe en moden plante og transplantere det. Plante jordbærplante i høy kvalitet potting jord og legg den i et solrikt sted. I løpet av vinteren, vil du sannsynligvis trenger å plassere en varmelampe i nærheten av anlegget for optimal vekst. Dersom vinduet avgir mye lys, ville det også være klokt å gi anlegget med ekstra lys.

Poteter


Poteter har lenge vært populære grønnsaker, fordi de kan spises i en rekke forskjellige måter. Dyrke poteter rett i ditt hjem, slik at du har enkel tilgang til dem hele året. Du kan bruke mange forskjellige beholdere til å vokse dine poteter, for eksempel en bøtte, en stor blomsterpotte eller til og med en stor bolle. Holde potetplanter 4 inches fra siden av beholderen og 6 inches fra andre planter. Fordi poteter vokser under jorden, vil du trenger å forlate nok plass på toppen av beholderen for å dekke plantene med mer skitt som de vokser. Plassere potetplanter der de vil få mye sollys, eller supplere med kunstig lys.

Urter


Det er lett å dyrke mange urter innendørs. Bare transplantere urter fra din utendørs hage, kjøpe en liten urt plante fra et hagesenter eller starte urter fra frø. På den måten kan du bruke friske urter hele året som er vokst rett i ditt hjem, i stedet for de dyre i matbutikken. Urter som er enkle å dyrke innendørs inkluderer basilikum, bay, rosmarin, salvie, gressløk, oregano, persille og timian. Urt planter vanligvis ikke krever kunstig lys og kan overleve på lyset fra et solfylt vindu.