Hovudside

Hvordan Lås doble dører

by Walther

Et sett med doble dører består av to dørfløyer som er installert i en enkelt ramme. Ett blad blir betraktet som aktiv, og kan åpnes og lukkes ved hjelp av en knapp eller hendel. Det andre blad anses inaktive, og restene låst mesteparten av tiden. Mens disse enhetene kan sikres bruker mest tradisjonelle locksets, må de også være utstyrt med flush bolter for å holde den inaktive blad på plass.

Bruksanvisning


•  Bestem hvilke blad er aktiv og som er inaktive. Hvis du har blåkopier, sjekk for å se om den aktive blad er utpekt. Hvis ikke, er det aktive blad vanligvis den som er mest praktisk å åpne. Betrakt fra hvilken retning trafikken flyter, så vel som plasseringen av nærliggende møbler ved valg av den aktive blad.

•  Velg en lockset. Enhver mortise eller sylindriske lås kan brukes på et par dører akkurat som det ville gjort på en enkelt dør. Sørg for at låsen du velger vil passe inn i eksisterende hull som er boret i døren, hvis det er aktuelt. Låsen bør også være utformet for å passe din dør tykkelse, som vil variere fra 1-3 / 8 inches til 1-3 / 4 inches i gjennomsnitt.

•  Fjern låsen fra pakken og se etter papir mal. Denne malen vil bli tapet til aktiv blad, og vil indikere hvor den vil bli installert. Bore eller skjære hull i aktiv blad som vist på malen. Ikke kutte noen hull i den inaktive blad på dette tidspunktet.

•  Installer lockset i den aktive blad i henhold til instruksjonene på låsen mal. Legg sylindere eller trimme som angitt.

•  Bruk streik mal som fulgte med lås for å forberede den inaktive blad. Denne malen bør pakkes rundt kanten av den inaktive blad, og vil indikere hvor hullene skal bores. Hvis døren er blank, må du bruke en hammer og meisel for å kutte ut en lomme for fallen. Når døren er blitt preparert, installere låsen streik platen ved hjelp av skruer.

•  Kjøp topp og bunn flush bolter for døren. For uerfarne installatører, vil overflatemonterte flush bolter være enklest å installere. Bruk malen som følger med disse boltene for å skru dem til ansiktet til den inaktive blad.

•  Gni leppestift på slutten av hver flushbolt, deretter utvide bolten slik at den treffer gulvet (nederst) og dørkarmen (på toppen). Dette leppestift mark vil indikere hvor streiken for hver bolt bør kuttes.

•  Skjær streiken i rammen med en hullsag eller hammer og meisel, som er aktuelt. Når hullet er kuttet, dekke det med streiken plate. Skru denne platen på plass ved hjelp av skruer.

•  Gjenta trinn 8 for å installere bunn streik. Hvis boltene er ikke lang nok til å nå streik i bunnen, må du kanskje bruke tre shims å heve streiken plate litt. Test boltene for å sikre at de er sikre.

•  Hold flushbolts låst til enhver tid. Låse dem bare når det er en midlertidig behov for en bredere døråpning, slik som for å bevege seg stort utstyr gjennom dører. Låsen vil holde den aktive blad sikkert, mens flushbolts vil holde den inaktive blad sikkert.