Hovudside

Problemet med Citrus Frysing

by Walther

Problemet med Citrus Frysing

Minusgrader påvirke sitrustrær på varierende grad, som noen trær er vesentlig mer tolerant av kulde før skade oppstår. Kumquats og mandariner er blant de mest fryse-tolerant, mens sitroner og lime er den minste motstandsdyktige mot kulde. Appelsin og grapefrukt trær er middels. Voksende sitrustrær i regioner hvor frost og fryser oppstår er utfordrende, som diligence er nødvendig for å holde plantene friske ledende i vinter og deretter vite hvor mye beskyttelse er nødvendig. Vurderer kald skade tar uker, og beslutninger veiing av fordeler og ulemper med beskjæring eller hevingen frukt avling legge til angst av dyrkere.

Omfang av Cold


Mye av angst oppleves av sitrus dyrkere og vinter fryser sentre rundt selve lufttemperaturen som oppstår rundt trærne. Værvarsler gir bare omtrentlige lave temperaturer forventet. Kalde luften synker over landskapet, så øvre deler av treet kan unnslippe de kaldeste temperaturene, mens laveste grenene vil oppleve de dødeligste temperaturer. Øvre grener og blader i treet kan beskytte nedre og indre knopper og frukt fra kaldt også. Varigheten av det fryse påvirker også hvilke skader som eventuelt oppstår. En nighttime temperatur på 25 grader Fahrenheit som varer i flere timer vil føre til mer alvorlige skader enn om at temperaturen ble nådd for bare 30 minutter før forholdene varmet.

Forebygging


Planting sitrustrær i en skråning orientert å fange oppvarmingen morgen solens stråler, eller i et område skjermet fra kulde, tørking vind hjelper redusere omfanget av kulde. Riktig nettstedet plassering kan være effektive i å forebygge sitrus frysing selv om temperaturene kort slippe inn i de øvre 20-årene. Betydelige ressurser, målt i tid, arbeid og penger, er nødvendig for å hindre skade på sitrustrær. Kjører vanningsanlegg, dekker trær med frost klut, brennende ovner eller oppvarming lys eller ansette et helikopter å sveve over frukthager å blande luften er alle metoder du kan prøve. Men disse taktikk ikke garantere suksess i å forebygge skader på trærne.

Skade


Sevjen i sitrus blader og grener, samt saft i frukt, ikke fryser på nøyaktig 32 grader Fahrenheit fordi urenheter senke frysepunktet i den flytende løsning. Sitrustrær kan ikke opprettholde noen eller minimal blad skålding av begrensede møter med temperaturer i 26- til 32-grader. Når temperaturen synker inn i det 15- til 25-graders område, begynner vesentlig ødeleggelse av vev, og et tre kan bli drept, avhengig av sitrus treet type. Døde blader kan brune og wilt eller helt slippe fra treet. Små kvister helt tørke ut fra fryse, sprengning av sap celler i vaskulære vev. Frukt kan vedvare eller slippe unna.

Aftermath


Sitrustrær påvirket av subfreezing temperaturer ikke manifesterer skaden umiddelbart. Det kan ta uker for det fulle omfanget av vev død å bli forstått. Frukt kan i utgangspunktet ikke ser skadet, men en fryse fører vann til å bygge opp under bark og kjøtt å råtne, selv om frukten ytre hud virker normalt. Et par uker senere, endelig blir frukten myk og dets interiør kvalitet fyndig og tørr; det ikke lenger er brukbare selv for berget juice. Dette er grunnen til at sitrus bønder velger å plukke frukt etter en fryse. Heller enn å risikere ingen frukt avling, er frossen frukt raskt plukket og gjort til juice før fruktene dårligere. Ikke før midspring, når den nye grønne veksten oppstår, vil du virkelig vite hvor mye skade skjedd. Du må beskjære for å fjerne alle de døde grener. Levende grener vise nye blader og blomsterknopper om våren, og treet må forynge flere grener, slik at i det påfølgende året, er det et rikelig antall blomster til senere utvikle seg til en god frukt avling.