Hovudside

Fersken Tre Sykdommer

by Walther

Fersken tre sykdommer er vanligvis forårsaket av sopp. Insekter kan infisere et tre ved at sykdommer å gå inn gjennom bark de har skadet eller ved å spre en sykdom som bærer. Insektlarver ofte inn frukt. Sykdommer kan være verre noen år enn andre på grunn av værforholdene.

Geografi


Fersken trær vil ikke tolerere tunge, utvidet fryser. De er dyrket i varme sørlige strøk. Varme, fuktige vekstforhold kan gjøre dem utsatt for en rekke varme været sykdommer. Noen nyere sortar for hjem hager har blitt utviklet med kald hardførhet i tankene, men de er generelt ikke egnet for nord-frukthage vokser fordi sen frost er likevel sannsynlig å nappe knopper og forhindre frukt formasjon. Selv om trærne overleve, kan et helt års frukt avling lett gå tapt.

Fakta


De fleste fersken treet sykdommer er forårsaket av sopp. Flere problemer forårsaket av midd og andre insekter masquerade som sykdommer. Og insekter kan også spre sykdommer. For å finne ut nøyaktig hva som er galt med et tre, sjekk med en lokal fylke hagebruk agent. Det er viktig å vite om å behandle en sopp eller et insekt.

Funksjon


Soppsykdommer er mer utbredt i fuktige områder av den sørøstlige USA, og ikke så vanlig i mer tørre vest. Orchard sanitær er et viktig skritt i forebygging av sykdom. Prunings, treet rusk og gamle frukt bør holdes ryddet bort. Klipping bør være godt vedlikeholdt for å hindre insektpopulasjoner samt konkurranse for næringsstoffer.

Identifikasjon: Vanlige problemer


Fersken blad curl vises som rustne flekker på bladene som blemme og krøll i en deformert måte. Dette er en sopp sykdom som skyldes kaldt, vått vær i løpet av våren. Det er behandlet med kobber-hydroksyd i en sprayform. Det er vanligvis betraktet organisk, men bestemte merker kanskje ikke bli sertifisert som sådan.

Brun råte er en utbredt sopp sykdom som plager fersken dyrkere. Det skjer på alle stadier av utviklingen. Kommersielle dyrkere bruke kjemiske sprøytemidler, og økologiske dyrkere bruker svovel brukes i ukentlige intervaller.

Pulveraktig mugg er en sopp forårsaket av Sphaerotheca pannosa. Det overvintrer i rusk, så holde området rundt trær raket ren og bli kvitt gamle frukt.

Fersken tre boremaskiner er destruktive vepselignende insekter som legger egg i nærheten av fersken trær. Larvene hule inn i trestammen over og under bakkenivå, og etterlater en avslørende oser i barken. En sopp sykdom, cytospora canker, er lett forveksles med fersken tre boremaskiner fordi det fører også til den oser. Lag en forsiktig diagnose før behandling.

Plomme curculio og coddling møll larver søke frukt, og er vanskelig å kontrollere uten kjemiske sprøytemidler.

Betraktninger


De fleste kommersielle dyrkere bruke kjemikalier for å behandle soppsykdommer og insekter.
Organiske kontroller kan være effektive, men de må brukes på riktig tidspunkt for å unngå skade. Hvis økologiske metoder som skal benyttes, holde en forsiktig se for tre knopp utvikling, og gjelder sovende olje spray med passende mellomrom. Gunstige jordnematoder er effektive mot jord-bolig larver. Nematoder lever mikroskopiske ormer som må brukes med store mengder vann og når jordtemperaturen er mer enn 50 grader på en dybde på 4 inches. De lever av mange arter av grubs eller larve-trinns insekter.