Hovudside

Varianter av grapefrukt trær

by Walther

Varianter av grapefrukt trær

Selv om deres eksakte opprinnelsen ikke er kjent, noen eksperter - som professor Julian Sauls av Texas A & M University - tro grapefrukt for å være en naturlig avlegger av shaddock eller pummelo anlegget fra Vestindia. Først beskrevet i Barbados i 1750, har grapefrukt blitt plantet og blomstret hele verden i tropiske og subtropiske klima. Det er nå dusinvis av ulike varianter av grapefrukt.

Ruby Red


Ruby Red ble oppdaget som et lem sport - en mutasjon av en frukt som er forskjellig fra andre på samme plante - i 1929 av AE Henninger av McAllen, Texas, som umiddelbart tenkte å få patent på sin oppdagelse. Dette grapefrukt utmerker seg med sin steinfrie kvalitet, være tynn hud og har en rød kjøtt og en gul peel.

Oroblanco


Dyrkes og høstes oftest i California og Israel - hvor det er referert til som "kjæresten" - den Oroblanco er høstet i midten av vinteren, som produserer en søt frukt som er i hovedsak steinfrie. Før frukten har vokst ut sin treet kan ofte bli sett bærer store, uttrykksfulle blomster.

Stjerne Ruby


Dette mangfoldet er verdsatt av grapefrukt dyrkere og forbrukere for en stor frukt som er like smakfull som den er velduftende. Først lagt merke til på en Foster grapefrukt treet (oppkalt etter MB Foster som først oppdaget den) på slutten av 1930-tallet, møtte den med noen innledende problemer med innhøsting, men ved slutten av det 20. århundre ble produsert i full kraft med stor suksess. Det er preget av sin gule skallet med en rose-blush skjær og en glatt masse som besitter mer sukker og syre som sine forgjengere.

Redblush


Den Redblush - som inkluderer varianter som "Red Radiance" og "Ruby" - oppsto som et lykketreff på en Thompson tre som raskt ble høstet for sine unike kvaliteter. Primært dyrket i Florida, disse fruktene har masser som er rødere i fargen og er steinfrie; saften, er imidlertid ikke egnet til hermetisering som dens tenner en uønsket brun farge.

Triumph


Triumph ble først dyrket i 1884 i Tampa, Florida, på grunnlag av Orange Grove Hotel. Noen anser dette for variasjon å være mer delikat enn resten med sin bleke papirmasse og øm, lett bitter smak som er ulikt sterkere varianter av grapefrukt. Dette er ikke en frukt veldig ofte sett i dagligvarebutikker, men heller hjemmelaget på privat grunn.

Paradise Navel


Mindre enn gjennomsnittlig dagligvarebutikk grapefrukt og opprinnelig full av frø, er denne varianten som selges i hovedsak til lokale kunder rundt Winter Garden, Florida, der den først ble oppdaget. Det er en av de mer nylig verdsatt grapefrukt som ingen trær ble solgt kommersielt før 1976.