Hovudside

Hvordan Grow Pomegranates i Oregon

by Walther

Hvordan Grow Pomegranates i Oregon

Voksende granatepler i Oregon er problematisk i beste fall. Oregon klima kan være for regnfull i høst og for kaldt om vinteren for denne tropisk tre. Granatepler tendens til å blomstre under lange, varme, tørre somre. En forsiktig vanning tidsplan er nødvendig for å hindre at frukt fra splitting før den modnes. For den mest fryktløse av gartnere fast bestemt på å prøve seg, er den beste måten å vokse et granateple i Oregon for å sørge for at det blir tilstrekkelig lys, varme og ly fra ekstremvær.

Bruksanvisning


•  Kjøp et granateple frøplante fra en barnehage. Velg en av de tidlige-modning varianter som Belgal, Grenada eller tidlig Foothill hvis du ønsker å høste frukt i løpet av Oregons kortere vekstsesong.

•  Velg en plassering for granatepletreet hvor det vil bli full sol i minst seks timer om dagen, og tilstrekkelig ly fra sterk vind, spesielt nord vind av Oregons vinter. Sørsiden av en bygning, vegg eller gjerde er et godt eksempel på riktig sted. Kjøp en stor container med et hjul base, fordi du må kanskje flytte dette treet og til.

•  Plant et granateple frøplante i en stor container fylt med hagejord som drenerer godt. Kontroller at container avløp ordentlig fra bunnen. Ta av granateple fra sin barnehage container eller burlap innpakning. Knock noen av jordsmonnet vekk fra røttene til noen av dem er utsatt for. Sett rotklumpen i beholderen og omgir med jord, slik at bunnen av bagasjerommet litt over jordlinje. Vann grundig.

•  Fortsett vanning hver par dager for de første tre ukene, mens frøplante etablerer røtter. Etter det vann på en tidsplan for hver fem til syv dager. Gjødsle med ammoniumsulfat i mars og juli.

•  Beskjær vekk nye skudd med beskjæringssakser som de spirer fra bunnen av granateple hvis du ønsker å trene den til å vokse som et tre. La flere badebukser utvikle hvis du ønsker et granateple med en busk-aktig utseende. Bruk hansker når beskjæring for å beskytte hendene fra tornete greiner.

•  Vær forberedt på å flytte granateple i beholderen sin innendørs hvis nattemperatur dukkert under 20 grader F. Granateple er mer kaldt hardfør enn de fleste sitrus, men virkelig begynner å lide på ca 18 grader.

Tips og advarsler


  • Willamette Valley, og kystområdene i Oregon er de mest lovende stedene for å forsøke å vokse granatepler, med voksende sesonger på opp til 270 dager.