Hovudside

Ideelle forhold for Cherry Trees

by Walther

Ideelle forhold for Cherry Trees

Kirsebærtrær produsere myke rosa blomster om våren som senere utvikler seg til de små frukter likte frisk, i paier og andre bakevarer. Terte kirsebær har en mer syrlig smak som fungerer godt i kokte retter, mens søte varianter er egnet for både baking og frisk spise. Sørge for trærne kulturelle behov bidrar til å sikre en sunn avling av friske kirsebær hvert år.

Side


Velge et nettsted som gir rikelig morgen sollys. I varmere klima, hindrer ettermiddag skyggen solskader til fruktene og løvverk av treet. Moreller tåler varme, solrike forhold bedre enn terte varianter, som foretrekker mildere somre. Kirsebærtrær tåler litt vind, men gjør best når det er bygninger som beskytter dem på lesiden.

Jord


Kirsebærtrær krever godt drenert jord og kan ikke tolerere altfor soggy røtter. Trærne tolerere en rekke jordtyper, men tung leirjord har en tendens til å holde for mye vann. Jord rik på organisk materiale sørger for godt tre helse og produksjon, men tørrere jord fungere bra hvis supplerende vann er gitt. I jord rik med organisk materiale, er en årlig bruk av nitrogengjødsel alt som trengs. En mer balansert gjødsel er nødvendig i fattigere jordsmonn.

Vær


Moreller kan ikke tolerere ekstreme temperatursvingninger i vinter, noe som føre til sprekkdannelser og skader på stammen og grenene. Disse trærne også blomst tidligere, så de bør ikke dyrkes i områder som opplever sene våren frost. Terte kirsebær trenger kjøligere temperaturer og er mer motstandsdyktig mot frostskader.

Vann


Både terte og moreller krever fuktig jord som er verken soggy eller tørt. Unge trær nytte gang i uken vanning i sommermånedene for de to første årene etter planting. Når vanning, gi nok vann til å fukte de 12 beste inches av jord rundt røttene. Når etablert, trærne krever bare vann en gang eller to ganger i måneden når de ikke er i dvale, med unntak av under langvarig tørke når de kan kreve vanning hver 10 dager. Sprer en mulch på toppen jord over røttene bidrar til å bevare fuktigheten i jorda mellom vanning.