Hovudside

Om Wild Orchids

by Walther

Om Wild Orchids

Når folk flest tenker på orkideer, de forestille seg de velstelte planter dyrkes i tropiske og subtropiske områder av USA, men orkideer vokse som innfødte planter også. Disse orkideer er flerårige planter som bebor mange stater og kan vokse i kaldere temperaturer enn sine tropiske fettere. Statens innfødt plante samfunnet kan gi nærmere opplysninger om ville orkideer som vokser i ditt område.

Florida Native Orchids


Florida har en rekke innfødte arter av orkideer som er beskyttet ved lov. Den skjeggete gress rosa, Calopogon barbatus, vokser mindre enn seks inches høy med blomster som spenner fra hvit til magenta. Det kan bli funnet i åpne pinelands og våte prærien, samt i våte, veikanten grøfter. Den gule fringeless orkide, Platanthera Integra, vokser til 18 inches høy med en gul til oransje blomst hode. Det er også funnet i våte prærien områder av staten. Spøkelset orkide, Dendrophylax lindenii, er en sjelden plante som bare finnes i den sørvestlige delen av Florida. Den har en bladløse, epifyttiske voksende senter for en enkelt, hvit blomst framgår gang hver sesong. Den finnes i dype myrer, på badebukser av pop aske, live eik eller sypress.

Texas Native Orchids


Nikker damens lokker, Spiranthes cernua, har smale, gras blader som vokser til 10 inches tall fra roten av planten. Hvite blomster vokser langs toppen av stilkene i spiraling rader. Det er en duftende plante funnet i myrer og sumper. Skravlebøtte orkide fått navnet sitt fra bevegelsene til den nedre leppe og tunge av den delikate, grønn-brunt og rosa blomst, synes det å "chatter" ved berøring, i henhold til Lady Bird Johnson Wildflower Center. Våren coralroot orkide, Corallorhiza wisteriana, produserer sporadisk små blomster med en grønn-bronse farge. Den vokser i løvskog når jorda er fuktig, men ikke våt.

Arizona Native Orchids


Thurber sin bog orkide, Habenaria limosa, blomstrer fra juni til september i fuktige, skogkledde områder i Arizona. Skravlebøtte orkide vitenskapelige navn er Epipactis gigantean, og er også kjent som stream orkidé. Det bærer brun-korall blomster og finnes i høyder på 3000-8000 meter. Den blomstrer fra april til juli. Et løvtre Tway blad, Listera convallarioides, blomstrer fra juli til september med små, grønne blomster som tiltrekker insekter. Deres tilstedeværelse utløser en mekanisme som frigjør pollen, som insektet deretter bærer til en annen blomst.

Washington State Native Orchids


Fantom orkide, Cephalanthera austiniae, er en mycoheterotrophic anlegget, som er en som trekker næringsstoffer fra soppmellom knyttet til andre planter i stedet for å bruke fotosyntesen. Det er en sjelden orkidé som vokser 4-26 inches høy, med en spire av hvite blomster som har en gul prikk på leppen. Det er en skog-bolig plante som bor langs fjellkjeder. Den amerikanske frosk orkide, Grønnkurle viride, vokser til 4 meter høy med grønn-gul til brunlig blomster på lange dekkbladene. Den vokser i våte skoger, myrer og sumper.