Hovudside

Hvordan Bleed en baseboard i kjelleren

by Walther

Baseboard oppvarmingssystemer som bruker varmt vann som strømmer gjennom et radiatorrøret er utformet for å bevege det varme vannet i hele bygningen. Varmen stråler av metall og inn i rommene. Imidlertid, hvis noen luft kommer inn i rørsystemet luft kan føre til blokkering eller reduksjon i vanntrykket. Denne blokkering eller senket trykk kan hindre varmtvann fra å nå samtlige radiatorer i systemet. Når deler av baseboard system virke kald, blir boblende eller gurgling hørt i rørene eller ingen varme er tilgjengelig, blødning ventilene bør gjøres.

Bruksanvisning


•  Slå på termostaten slik at systemet går i ca en time slik at vannet kan sirkulere. Slå av termostat og vente på radiatoren for å kjøle seg ned.

•  Finn lufteventilen på systemet lengst fra kjelen som i toppetasjen. Avhengig av størrelsen på systemet kan det være flere lufteventilene. En lufteventil er vanligvis plassert ved enden av en lengde av en bunnplate radiator hvor radiatoren dekselet møter et hjørne eller en vegg.

•  Fjern den delen av radiator dekselet nær lufteventilen for å avsløre det.

•  Plasser bøtte eller grunt panorere direkte under lufteventilen. Plass kan være stram så bruk en lav og liten panne eller bøtte.

•  Sakte åpne ventilen ved hjelp av nøkkel eller skrutrekker. Air vil raskt komme ut etterfulgt av noen sprut vann. Når det er bare en jevn strøm av vann (uten luft) skru ventilen tilbake til lukket stilling. Sett på baseboard dekselet.

•  Gjenta prosessen for hver ekstra lufteventil. Arbeid fra lufteventilen lengst fra kjelen flytter nedover i systemet til du kommer til kjelleren baseboard blø ventiler. Når du er ferdig med ventilen nærmest kjelen, gå tilbake til den første ventilen du blødde lengst unna, re-blør det og slå termostaten på å sirkulere vann igjen i systemet.

Tips og advarsler


  • Vær forsiktig så vannet kan være varmt.