Hovudside

Hvordan Vask dunjakker

by Walther

Hvordan Vask dunjakker

Dunjakker er laget ved hjelp av en stuffing bestående av de ned fjær fra vannfugler. Å holde deg varm disse fjærene må forbli separat og løs innenfor jakken. Dette kravet innebærer at renseprosessen brukes til å vaske ned jakke må forbli en mild ett hele. Det er tidkrevende, men det er også den eneste måten du vil beholde den fluffy ned utseende som også skjer for å være grunnen til at dunjakker er så oppvarming.

Bruksanvisning


•  Sett vaskemaskinen til den milde innstillingen, med kaldt vann som brukes til vask og skyllinger. Bruk en vaskemaskin som ikke inneholder en sentral spindel for å unngå å skade fjær.

•  Start vaskemaskinen og la vannet fylle karet ca 1/3 full før du legger et vaskemiddel formulert for ned elementer. La vaskemiddelet spre grundig i vann.

•  Tilsett ned jakker til vannet, presser dem fast under vann for å unngå deres flytende på plass. Flytende jakker vil ikke rengjøre skikkelig. Tillate vaskemaskinen for å fullføre vaskesyklusen.

•  Ta dunjakker fra vaskemaskinen og plassere dem i tørketrommelen. Sørg for at jakkene har ermene trakk fullt på utsiden for å sikre jevn tørking. Legg tre eller fire nye tennisballer til tørketrommelen sammen med elementene. Tennisballer hjelpe fluff den ned ved pummeling bort noen tykke områder som er opprettet av klumper fjær.

•  Sett tørketrommel på lav varme omgivelser, og tørk jakker for omtrent en time. Sjekk jakker hvert 15. minutt for å sikre at tennisballer er ikke viklet inn, og at eventuelle jakke ermene er fortsatt arrangert utenfor jakken kroppen.

•  Fjern jakkene fra tørketrommelen og lo den ned med et lett slående noen klumper igjen innenfor jakken. Hvis det samler seg ned i bunnen av kappen, er det ikke ennå tørke. Plasser jakker tilbake i tørketrommelen og tørr på svak varme i opp til 30 minutter, sjekke hvert 15. minutt for å se om de jakkene er tørre.

•  Ta ut og henge tørkede jakker for senere bruk.

Tips og advarsler


  • Noen dunjakke produsenter advarer om at ikke rens av dine jakker annullere garantien. Sjekk med produsenten før vaske jakken selv å avgjøre om garantien er berørt.