Hovudside

The List of Syrer og baser

by Walther

The List of Syrer og baser

Produsenter bruker syrer og baser, som har særegne egenskaper, produkter, inkludert medisiner, byggematerialer og andre varer. Syrer og baser forekomme også naturlig i de vanligste matvarer og animalske produkter. Vanlige sure matvarer inneholder sitrusfrukter, vin, yoghurt med aktive kulturer og mest fermentert mat og alderen oster. Vanlig alkalisk - jo mer populær beskrivelse for grunnstoffer - matvarer inneholder bananer og melk.

Saltsyre


Saltsyre, som resulterer fra blanding av hydrogenklorid og vann, er en svært korrosiv, sterk mineralsyre med mange industrielle anvendelser. Det er også naturlig finnes i menneskekroppen, for eksempel i magens magesyre. Ifølge "Websters Online Dictionary, '' det er en av sju vanlige sterke mineralsyrer. Blant syrer på listen, er det en av de minst farlige å håndtere.

Saltsyre er en vanlig laboratorie reagens og en sterk uorganisk syre som brukes i mange industrielle prosesser. Det er også brukt til å produsere gelatin og andre tilsetningsstoffer i mat, i lær behandling og husholdning rengjøring varer.

Svovelsyre


Svovelsyre er en fargeløs, luktfri og tyktflytende væske med svært etsende egenskaper. Ifølge Batterier og Ladere nettside, er det den største volum industrielle kjemiske produsert i verden. Det resulterer ofte som et biprodukt fra gruvedriften.

Mange bransjer bruker svovelsyre som et tørkemiddel til kjemisk fjerne vann fra stoffer inkludert matvarer. Det figurerer også i produksjon av fargestoffer, alkoholer, plast, gummi, lim, batterier, narkotika, papir, medisiner og petroleumsprodukter.

Konsentrert svovelsyre blandet med vann utvikles energi nok til å varme blandingen til en byll. Svovelsyre er generelt skadelig ved innånding eller svelging.

Natriumhydroksid


Natriumhydroksid, ofte referert til som lut og kaustisk soda, er en metallisk basen populært brukt i å lage papir, tekstiler, drikkevann, såper, vaskemidler og avløp rengjøringsmidler. Denne typen av base er hovedsakelig ionisk. Å reagere med syrer for å danne vann og visse typer av salter, har det også korrosive egenskaper.

For mye eksponering for natriumhydroksid, spesielt i konsentrerte mengder, er risikabelt. Inhalere det kan føre til alvorlig nysing, sår hals og rennende nese; det kan også skade de øvre luftveier og forårsake alvorlig lungebetennelse. Dersom det svelges, kan det alvorlig brenne deler av fordøyelsessystemet. Langvarig kontakt med fortynnede løsninger kan ha ødeleggende effekter på vev, avhengig av alvorlighetsgraden av eksponering.