Hovudside

Hvordan Løft og Store pærer

by Walther

Hvordan Løft og Store pærer

Ømme pærer ofte ikke overlever harde vinterværet i bakken. Du kan løfte og lagre dem over vinteren. Pærer som er overfylt, ikke å produsere blomster eller faring dårlig i våt sommer jord kan også ha nytte av å bli løftet og lagret. Du kan få mer enn en sesong ut av pærer med riktig lagring.

Bruksanvisning


•  Vent til pærene å fullføre sin blomstrende sesong. Fortsett å vanne og gjødsle dem før bladverket blekner helt; Dette gjør det mulig for løkene til å lagre energi for videre vekst.

•  Plasser løkene i et grunt, åpen grøft i bakken ut av veien før de er klar til å lagres hvis du vil flytte dem før bladverket blekner å tillate mer plass i hagen. Plassere trådnett eller en skjerm inne i grøften. Plasser pærene på toppen av mesh, dekk med et lett lag av jord, og deretter vanne grøften regelmessig for å holde dem fuktig.

•  Fukt jorda rundt plantene til å løsne i bakken etter at bladene gule og dør tilbake. Arbeid under pærene med en hage gaffel og løfte hele klumper ut av bakken.

•  Brush jord fra pærene og undersøke dem for skader og tegn på råte eller sykdom. Kast noen dårlige pærer og lagre de andre i en pappeske i en skygge luftig sted i flere dager eller til de tørker.

•  Unn pærene med et soppmiddel for å forebygge sykdom og råte, spesielt hvis pærene er utsatt for råte og sykdommer.

•  Overføring hardføre pærer, slike Gladiolus og ismenes, til en maske eller papirpose og oppbevar dem på et trygt, kjølig, mørkt sted. La dem til neste planting tid. Butikk ømme pærer som georginer og Caladium i en skuff på torvmose eller vermikulitt i et beskyttet område innendørs.