Hovudside

Når å grave opp og plante Tiger Liljer

by Walther

Når å grave opp og plante Tiger Liljer

Tiger llilies anses symboler på rikdom og velstand, kanskje fordi de er så produktive dyrkere. Som de fleste flerårige blomster, gang etablert de krever lite stell, men vil til slutt må bli gravd og delt. Hvis youâ € ™ re begynner å se tegn til stress eller hvis din en gang multiple-bloomer gir færre blomster, kan det være på tide å utvide anlegget ved å separere de trange pærer og nyplanting.

Dele noen få år


Plante dine tiger liljer hvert tredje til femte år. Hvis youâ € ™ re ikke sikker på når blomstene opprinnelig ble plantet, bedømme Planta € ™ s tilstand av sin blomst, stilker og base. Færre blomstrer og overfylte aksjer kan tyde på at den ¡€ ™ s tid til å gi plantene plass til å utvide. Hvis liljer var godt linjeavstand når den først plantet, det er ikke nødvendig, men å rutinemessig dele pære klynger.

Vurdere hvor du bor


Fordi tiger liljer er generelt hardfør, nyplanting ofte lykkes selv når trukket fra bakken til feil tid. Men for best resultat, bør du vurdere veksten diagram av din region. Hvis du bor i en nordlig klima, youâ € ™ ll ønsker å utføre transplantasjon i tidlig til midten av høsten, mens sen høst fungerer helt fint i sørlige steder.

Enden av bladverk


For best resultat, vente til blomstene er ikke lenger blomstrende og bladverket er død. Næringsstoffer fra stilken retrett til pære for å støtte neste yearâ € ™ s vekst.

Arbeid i Senere Afternoon


Ita € ™ s bedre ikke å forstyrre noen planting i den høye varmen av dagen. Vent til sent på ettermiddagen for å begynne arbeidet. Dette ikke bare beskytter plantene fra sol og vind, gir det også dem eveningâ € ™ s milde betingelser for å bli akklimatisert til sine nye hjem.

Fjern og Divide


Klargjøre området rundt Lilja € ™ s base ved raking bort mulch og trekke andre vekst. Bruk en lang håndteres, smal hage spade å score seks inches av jord rundt plantene du er i bevegelse. Lette anlegg og pære masse fra bakken. Skyll anlegg base med en hageslange og deretter bruke hendene til å forsiktig skille pærene fra hverandre.

Plante på en gang


Jo før du plante løkene, vil sunnere anlegget ditt være. Plant i godt drenert jord til en dybde på 4 til 6 inches, med mellomrom på 12 inches mellom hver pære. Mate med en 5-10-5 gjødsel ved planting og vann godt.