Hovudside

Hva er årsakene til Svart Tips om Leaves på innendørs planter?

by Walther

Hva er årsakene til Svart Tips om Leaves på innendørs planter?

Prøver å skjelne innendørs plante sykdommer kan være en utfordring, spesielt når det kommer til misfargede blader. Noen ganger er problemet miljø, noen ganger ikke. Forebyggende behandling er vanligvis det beste alternativet når det kommer til skadet løvverk. En rekke faktorer kan føre til svarte blad tips.

Vanning


Sjekk din anlegg for bløt stilker og blader. Skyv fingeren en tomme eller så i jorden for å få en følelse av fuktighetsinnholdet. Overwatering er nummer én feil når det gjelder omsorg for potteplanter. For mye vann hindrer røttene av anlegget fra å ta i luft og forårsaker rot råtne. Ikke la plantene sitte i vann. Sett plantene på et brett med småstein hvis du ønsker å gi fuktighet.

Salter


Kontroller overflaten av jord for hvite flekker, som viser en oppbygging av salter. Disse saltene kommer fra potting blandinger, gjødsel, og til og med vannet vi bruker. Overflødige salter kan føre til skade på anlegget løvverk. Skrape av overflate salter. Repot anlegget i fersk pottejord hvis skaden er alvorlig.

Drenering


Sørg for å gi tilstrekkelig drenering for anlegget ditt, spesielt hvis beholderen ikke har hull i bunnen. Legge et lag av sten i bunnen av beholderen, hvor det overskytende vann kan samle seg bort fra røttene av planten. Hvis anlegget er i en lukket beholder det sannsynligvis ikke trenger hyppig vanning.

Gjødsel


Potteplanter og til trenger gjødsel for å holde seg frisk og sprek. Det ISNA € ™ t noen generell regel som vil gjelde for alle planter. Hvis anlegget har skadet blad tips kan det være at du er overfôring anlegget ditt. Blomstrende potteplanter krever vanligvis gjødsling under blomstringen perioder. Gjødsel kommer i flytende og kornete typer; den flytende typen er vanligvis den mest praktisk å bruke. I stedet for å gi full dose, prøve å kutte den anbefalte mengden i to.

Temperatur / Fuktighet


Hvis anlegget er i et rom med varierende temperaturer eller kald trekk, dette muligens kunne forårsake blad skade. De fleste potteplanter er innfødt til tropiske områder og foretrekker en varm, fuktig atmosfære. Hold romtemperaturer mellom 60 og 75 grader. Noe under 55 grader vil være skadelig for helsen til anlegget. Sørge for at rommet er godt ventilert. Flytt plantene som er nær en kald vindu til et mer attraktivt sted.