Hovudside

Tall-stammet blomster

by Walther

Tall-stammet blomster

Noen blomster, som dianthus, er fargerike og elegant, men har kort og delikat stilker som ikke kan stå opp i en vase, mens andre blomster har hardfør og sterke stengler, slik at de kan stå oppreist i en vase eller en blomst arrangement. Tall-stammet blomster ikke bare legge form, balanse og kontrast til en blomst arrangement, men også ser grasiøs i vaser.

Blomster med 12- til 24-tommers Stems


Black-eyed Susans (Rudbeckia hirta) vokser på stilker som varierer 12-24 inches i lengde. Disse blomstene har en svart senter som er omgitt med gule kronblad, tiltrekker seg mange sommerfugler.

Påskeliljer er stjerneformede blomster som er tilgjengelige i gule og hvite farger primært. Men noen er også tilgjengelig i oransje og rosa farge. Disse blomstene har fem åpnet kronblader rundt en mindre cup-formet blomst i midten. På en gjennomsnittlig, stilkene av påskeliljer kan variere 12-24 inches i lengde. Hvis du planlegger å plassere disse blomstene sammen med andre blomster i en vase, er det anbefalt å holde dem i en egen vase i minst 24 timer før arrangere dem med andre. Dette er fordi stilkene av påskeliljer vil lekke saft i vannet av vasen, som kan forkorte kutt livet av andre blomster i vasen.

Krysantemum er tilgjengelig i forskjellige farger som spenner fra den tradisjonelle gult til rødt, lilla og hvitt. Blomsten er vanligvis brukes i blomsterdekorasjoner til høstsesongen, og større blomster blir ofte brukt i corsages. Lengden av en krysantemum stilk kan være 12 til 18 inches. I en vannfylt vase, kan en krysantemum vare så lenge som 10 dager.

Blomster med 18- til 48-tommers Stems


Tulipaner har lange stilker med voks ovale kronbladene. Stilkene trekke vann fra beholderen de er ordnet i, slik at de kan holde seg frisk og oppreist i omtrent en uke. Lengden av det tulipan stammen er avhengig av variasjonen og også tiden som de blomst. Stammer av tidlige bloomers kan variere fra 10 til 15 inches i lengde, mens sene blomster kan ha 18- til 24-tommers-tall stammer.

Solhatt (Echinacea) vokser på hodet av stammer som er 24 til 48 inches lang. Den fargerike blomsten har en stikkende senter med hengende petals, ligner en tusenfryd blomst. Blomstene kan sees i gult, lilla og rosa farger. Blomsten er velegnet for tørre og tørke og er et vinter mat for fugler.

Blomster Med 4-fot stammer


Alle varianter av liljer, deriblant Madonna lilje (Lilium candidium), produsere enkle blomster på hver stilk. Dette er hvit-farget, stjerneformede blomster som vokser på 4-fot lange stilker. Når du plasserer blomsten i en bukett eller en vase, må du klippe og beskjære stammen for å matche lengden av vasen og andre blomster. Madonna er lilje lett å vokse og gjør best i full sol beliggenhet med godt drenert jord.

Blomster Med 6-fots stammer


Cannas er kjent for sine elegante blomster og fargerike blader. Plantene har enkle blomster på hodet av 6-fot lange stilker med bronse, rød eller solide grønne blader. Canna blomster er tilgjengelig i en rekke farger, inkludert hvit, rød, rosa, oransje og blå. Disse er vakre blomster å ordne i en vase. Dessverre har de har en kort levetid vase.