Hovudside

Blomster som symboliserer Tilfredshet & Glemsomhet

by Walther

Blomster som symboliserer Tilfredshet & Glemsomhet

Blomster er sterkt symbolsk i mange kulturer og historisk bety forskjellige ting i ulike samfunn. De er fraktet med assosiasjoner til gresk mytologi, verdens hendelser, magiske trylleformler og varsler og tradisjonelle kurer, både medisinske og energiske. Noen blomster som symboliserer glemsel kan faktisk bevege det og noen symboliserer tilfredshet i en åndelig sammenheng.

Kornell Blomster


Blomstrende Dogwood trær vokse opp og ned østkysten av USA og andre steder i hele Nord-Amerika. Et tre i full blomst ser ut som en sky fanget i grener - blomstene er brede og hvit med fire store dekkbladene og en lys-grønn sentrum. De fleste tror de hvite dekkbladene er kronbladene av blomsten, men blomstene er faktisk den lille midten av blomst. Hver miniscule blomsten åpner for å slippe frø. Dogwood trær er assosiert med holdbarhet, standhaftighet og uforminsket kjærlighet, men blomsten er ofte anses å representere glemsel.

Valmuer


Flere valmue varianter er også antatt å representere glemsel og her er det lett å se sammenhengen. Valmuer inneholde et kraftig narkotisk stoff som kan indusere søvn og er grunnlaget for å lage opium. Opiumsvalmuen betyr glemsel. Den hvite valmue står for søvn, ubesluttsomhet og glemsel; ordinær valmue symboliserer glemsel, men også fantasi, trøst, glede, rikdom, drømmer og suksess. Etter andre verdenskrig ble det røde valmuer vedtatt som et symbol på minne for krig døde slik at ingen noensinne ville glemme sitt offer.

Bluets


Tiny, lyseblå til hvit bluets symboliserer tilfredshet. De er nordamerikanske innfødte som sprer seg på tvers av felt og i solfylte skogsområder og transplantasjon enkelt. Plantene som tørr sandjord og vokser godt i steinbed. Deres hvelvet blå blomster er tenkt å reflektere stillheten av de blå himmelen.

Lotus


Lotus er ment å legemlig tilfredshet, en passende symbol som blomst er ofte forbundet med buddhisme og er tenkt av buddhister å representere Buddha. Blomsten er symbolikk stammer fra måten det vokser - røttene er begravd i gjørme på bunnen av en dam og den uberørte hvite og pastell oppblomstringer stiger over vannet mot himmelen, noe som tyder på det åndelige reisen skjema mørke til lys og fred i perfekt forståelse.

Day Lily


Dagen lilje sies å lette sorgen ved å forårsake glemsel. Traders langs Silkeveien fra Kina førte dag liljer til Europa og europeerne førte dem til Amerika for å plante som mat og blomst avling. De er historisk dyrket som edibles, medicinals og prydvekster. Dagen lilje navn i kinesisk, Husan t'sao, betyr "plante av glemsel." I Feng Shui, dag liljer anses sprek og representant for ettårig lykke.