Hovudside

Hvordan Transplant Orchid Planter

by Walther


Når det vokser i naturen, røttene av orkideer normalt klamre seg til barken på sidene av trær eller steiner på bakken. Voksende orkideer hjemme krever transplantere disse eksotiske ser blomster hver to til tre år som de vokser fra sine containere. Sjekk dine orkideer etter tegn på at det er tid for dem å bli transplantert, slik som røttene vokser over sidene av beholderen og blek grønn løvverk, deretter følger et par grunnleggende trinnene for å holde din orchid blomstrende for enda noen år.

Bruksanvisning


•  Transplant orkideer på våren før ny vekst begynner. Velg en ny container som er ett stort sizer enn den originale emballasjen.

•  Fyll den nye beholderen med en 1-tommers lag av grus. Legg granbark chips til å fylle beholderen omtrent halvveis full.

•  Fjern forsiktig orkidé fra sin originalemballasje. Forsiktig børste av røttene for å fjerne eventuell bark eller andre potting materialer. Fjerne gamle blader og trimme noen røtter som har blitt overgrodd.

•  Legg orkide på den nye emballasjen. Plant, slik at toppen av kronen er omtrent 1 cm under kanten av beholderen.

•  Fullfør fylling i beholderen med granbark chips. Forsiktig bosette bark chips ned rundt røttene av orkide som du fyller beholderen. Fyll klar til øvre kant av beholderen.

•  Vann orkide annenhver dag. For den første måneden, bruker en blanding av en del rot stimulerende og tre deler vann for å hjelpe røttene blitt godt etablert og holde seg frisk. Etter den første måneden, vann en gang i uken og tåke tre ganger ukentlig.

•  Før orkide plante med en gjødsel spesielt designet for orkideer. Bruke en som er høyere i nitrogen, det første nummeret på gjødsel beholder, for eksempel 30-10-10. Mer nitrogen er nødvendig for orkideer vokser i bark for å fremme god rot og løvverk vekst. Gjødsel en gang i måneden i henhold til pakken.

Tips og advarsler


  • Bruk en plastbeholder, som plast har en tendens til å opprettholde fuktighet bedre enn leire.