Hovudside

Hvordan samle frø fra en White-Top Pitcher Plant

by Walther

Den hvite toppen pitcher plante, eller Sarracenia leucophylla, er en kjøttetende plante nært knyttet til Crimson pitcher plante. Disse insektet planter trives i dårlige grunnforhold rundt myrlendte myrområder og næringsfattige miljøer. Hvis du er voksende hvite-topper og ønsker å samle frø fra dem for å skape mer planter, er det nødvendig med en litt omsorg og tålmodighet. Hvis du høste frø fra en pitcher plante du vil være i stand til å spire så mange flere planter som du ønsker for en kjøttetende plante hagemiljø, eller for videresalg.

Bruksanvisning


•  Velg en enkel hvit-top pitcher blomst som har vært i blomst for en lengre tidsperiode. Hvis det bare har vært i blomst i en uke, er det ikke klar til frø ennå. Hvis det er åpnet for rundt to uker, har det hatt tilstrekkelig tid til å produsere frø.

•  Hold blomsten opp-ned i den lille papir sekk. Sett den i sekken halvveis så det ikke berører gulvet i papirpose.

•  Samle åpningen av papir sekk rundt det oppover peker stammen av white-krukke anlegget. Fest en strikk rundt posen og stilk for å holde det sammen og å holde blomsten svever.

•  Plasser posen på et tørt område, utenfor hvis det er varmt, for en uke. Dette tørker og manken-back blomsten, utsette frøet klynge.

•  Ta blomsten fra posen og rist det over sekken, dusjing innsiden av det med de små, brune svarte frø. Kast blomsten og samle frøene.