Hovudside

Farlige blomster

by Walther

Farlige blomster

Selv om blomstene blir ofte beundret for skjønnhet og duft, noen folk tenker på dem som å være farlig. Enkelte blomsterarter kan være giftig eller dødelig for mennesker og dyr - selv svært attraktive blomsterplanter som vanligvis finnes i hager, nær veier og vassdrag rundt om i verden.

Oleander


Oleander, kjent vitenskapelig som Nerium oleander, finnes i alle deler av verden; men det er innfødt til deler av Sør-Asia og enkelte afrikanske land - hovedsakelig i Marokko og Portugal. Oleander kan bli oppdaget i hager og nær strømmer. Kvister, løv, stem og selv blomstene er giftige. Ifølge University of Maryland Medical Center, "folk som opplever forgiftning fra oleander, generelt bli syk når nektar er ammet fra blomster eller blader er tygges." Enkeltpersoner kan også bli forgiftet når honning opprettet fra oleander nektar er inge. Oleander forgiftning har tre andre medisinsk alternative navn - Rosebay, Gul Oleander og Hevetia peru forgiftning. Anlegget er ansett for å være svært dødelig i små mengder på grunn av forskjellige inntatte hjerteglykosider som Oleander produserer.

Poison Hemlock


Poison Hemlock, også kjent som Skarntyde, er en høy, slankere, floral plante innfødt til deler i Afrika og det meste av Europa. Poison Hemlock kan bli funnet på alle kontinenter i verden, og er ofte tenkt på som en plage luke. Det er generelt sett langs veier, jorder og elveområder. Alle deler som finnes på giften Hemlock kan være dødelig - selv de små hvite blomster og bær. Floral anlegget produserer typer alkaloider. Når et dyr eller menneske inntar alkaloider ved å tygge på deler av planten, alkaloider forårsake respiratorisk kollaps og alvorlige skader på sentralnervesystemet. Uten medisinsk behandling giften Hemlock toksisitet kan føre til dødsfall.

Sweet Pea


Sweet Pea, eller Lathyrus odoratus, er en klatreplante som produserer levende nyanser av lilla blomster med sammensatte blader. Sweet Pea er innfødt til deler av Europa og Asia; men det kan bli funnet over hele verden fordi det er populært som en hageplante. Folk nyte sin duft og farger. Gartnere ofte plante dem i flekker og henge dem i kurver. I vill tilstand, kan søt ert bli funnet i nærheten av bekker, elver og veier. Selv Sweat ert er ikke like giftige som gift Hemlock eller oleander, dets frø produsere giftstoffer. Forgiftning av søt ert frø er referert til som en stor mengde frø må svelges for å føre til død "lathyrism."; men kan spise en håndfull forårsake forgiftning der medisinsk behandling er nødvendig.