Hovudside

Slik pakker du ut Tea Tree Oil ved damp destillasjon

by Walther

Slik pakker du ut Tea Tree Oil ved damp destillasjon

Tea tree plante, eller Melaleuca Alternifolia, er innfødt til Australia. Oljen fra dette anlegget har anti-bakterielle, anti-fungal og anti-virale anvendelser. Den brukes til å behandle en rekke plager fra hudinfeksjoner og feil biter til sykdom som bronkitt og bihulebetennelse. Dampdestillasjon er en populær metode for å utvinne oljen fra bladene. I denne prosessen, bladene er oppvarmet med damp. Ettersom bladene brytes ned, blir olje og vanndamp oppsamlet og avkjølt. Oljen kondenserer og skiller fra damp som gjør det enkelt å høste.

Bruksanvisning


•  Fyll den nedre glassbeholder av distiller med vann. Mengden eller vann som kreves vil være i bruksanvisningen. Alle Distillers er litt annerledes.

•  Fyll toppen container med tørkede tea tree blader. Fyll den helt opp å få mest mulig olje i løpet av prosessen.

•  Fest den øverste beholderen til bunnen beholder hjelp av klemmen i settet. Klemmen lar dampen gjennom åpningen i begge beholdere for å kunne trenge gjennom bladene.

•  Fest kondensatoren slangen eller komponent til toppen container. Det er der dampen samler når det er gått gjennom bladene.

•  Sett i bunnen av kondensatoren til en oppsamlingsbeger eller krukke. Glass er best for olje samling som plast kan forurense oljen. Åpningen av oppsamlingskrukke må være små og sitte tett rundt kondensatoren, slik at luft ikke forurense oljen.

•  Varm opp vannet i den nederste beholder for å koke. Hold et øye med Distiller som dampen jobber seg opp i den øverste beholderen til å sørge for at det ikke er lekkasjer i koblinger. Olje vil skille fra dampen i kondensatoren og drypper ned i oppsamlingskrukke.