Hovudside

Høyde på aprikos trær

by Walther

Høyde på aprikos trær

Aprikoser er små frukttrær i Prunus slekten. Aprikoser har en rask vekst når plantet i gunstige steder og kan leve 20 til 30 år i de fleste hjem hager, ifølge University of Minnesota. Modne aprikos trær vokse 10 til 25 meter høy og har en tett, rund baldakin. Aprikos trær utvikle mange blomstrer om våren, gir god skygge i sommer og utfyller landskapet med gult til rødt fall løvverk. Aprikoser er allsidige planter som er lett å vokse i hjemmet hager.

Beskrivelse


Mange varianter av aprikos trær er lett tilgjengelig fra barnehager. De fleste aprikos varianter er podet på en standard rotstokken av Manchurian aprikos, som er en av de mest hardføre og produktive varianter tilgjengelig, ifølge University of Minnesota. Den modne høyde og vekstraten varierer sterkt basert på utvalg av frukt og rotstokken du velger å plante på din eiendom. Men de fleste aprikos trær har en rask vekst og vil nå sitt modne størrelse på 10 til 12 år.

Frukt


Aprikoser er stein frukt. Aprikos frukt er klassifisert som en steinfrukt, som inneholder en søt kjøttfulle dekker rundt en stor, hard sentral frø, som ofte kalles en grop, ifølge University of Wisconsin. Aprikos frukt vokser lateralt på grenene gjennom sommeren og er vanligvis klar for innhøsting i juli eller august. Høst frukt når de utvikler en dyp oransje-rødt utseende og begynner å mykne på treet. Fjern aprikos fra treet ved kopping frukten i håndflaten og kronglete. Håndtere aprikoser forsiktig etter høsting for å hindre blåmerker frukten.

Sidevalg


Aprikos trær vokser best i fuktig, godt drenert jord under full solen. Plante aprikos trær i forhøyede områder som er fri fra stående vann; aprikoser har en delikat rotsystem og vil ikke overleve i områder hvor jordsmonnet forblir mettet i lengre perioder av gangen. Fordi aprikos trær blomstrer i begynnelsen av mai, når en sen vår frost er fortsatt mulig, er det viktig å unngå planting aprikos trær i lavtliggende områder som er mer utsatt for frost. En sen frost dreper av blomsterknopper og treet vil ikke utvikle noe frukt i løpet av vekstsesongen.

Omsorg


Trening og beskjæring aprikos trær er en viktig del av det å vokse sunne, produktive planter i ditt hjem hage. Selv om det bremser veksten av treet og hindrer den fra å nå sin maksimale størrelse raskt, bør du trimme tilbake den sentrale leder samt de raskest voksende grener for å fremme ny gren utvikling, ifølge University of Illinois. Vinteren, når treet er sovende, er den beste tiden å beskjære aprikos trær. Trimming den sentrale lederen bidrar til å sikre at nederste greinene får tilstrekkelig sollys og er i stand til å produsere frukt. Opprettholde fuktigheten i jordsmonnet under varme sommermånedene. Plasser en 3- til 6-tommers lag av organisk mulch rundt bunnen av unge aprikos trær for å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet og tilrettelegge sunn rotutvikling. Påfør en generell hage gjødsel til unge aprikos trær tidlig på våren før planteveksten begynner. Overvåk aprikos treet regelmessig for tegn på skadedyr eller sykdom i løpet av vekstsesongen.