Hovudside

Hvorfor Smoke Puff ut av en vedovn og en Stove Pipe?

by Walther

Hvorfor Smoke Puff ut av en vedovn og en Stove Pipe?

Hvis vedovn er installert på riktig måte, bør røyk ikke blåse ut av det eller flykte fra komfyren røret. Back-puffing indikerer et problem med mengden av luft som beveger seg gjennom ovnen, den type tre du brenner, eller skorstein mangler, som er alle situasjoner som du kan korrigere.

Været Faktorer


Hvis du lufte din ovnen gjennom en utenforstående murt skorstein og hvis det fungerer bra mesteparten av tiden, men back-puffs på regnværsdager, er problemet at den våte murstein, betong eller stein trekke varmen bort fra utslippene. Dette reduserer trekket eller kraften av luften beveger seg opp gjennom skorsteinen. Regn kan også komme inn i en skorstein bygget i sentrum av et rom og noen varme genereres av ovnen blir absorbert av vann, noe som skaper en ineffektiv utkast. Installere en cap på det vil avlede regnet bort fra skorsteinen åpningen og holde Røkkanalfôringen tørr. Du kan også bruke en frastøtende på utsiden av en utvendig skorstein som hindrer vann i soaking gjennom murverk. Hvis det er varmere ute enn inne, må du kanskje prewarm avtrekket ved å holde et stykke tent papir inne i ovnen og holde en sterk flamme brenner til røyken beveger seg i retning det skal.

Chimney Hindringer


Røyk kan blåse ut av en ovn eller mellom deler av Stovepipe hvis skorsteinen er hindret av noen form for malingsrester, løv eller kvister, spesielt i løpet av høsten måneder. En åpen peis er også attraktivt for alle typer dyr, inkludert fugler, ekorn, slanger, vaskebjørn, høner og flaggermus. Ikke bare gjør disse skapningene ta opp residens i skorsteiner, men de kan også stygg ting opp med avføringen deres. Prefabrikkerte pipesett normalt inkludere en cap og skjerm bur som passer over toppen av skorsteinen. Du kan installere lignende enheter på en murt skorstein, som noe så enkelt som et fuglerede kan blokkere flue og med føre til pipebrann. Minimere backpuffing er en annen grunn til å ha din skorstein rengjøres regelmessig

Utvendige faktorer


Gjenstander som nærliggende trær, yttervegger av nærliggende bygninger eller tak kan blokkere luftstrømmen mellom bygninger. En løsning er å legge høyden til din skorstein eller installere en skorstein som bedre regulerer luftstrømmen i og rundt det. For å være effektiv, må du øke skorstein høyde slik at det er minst to meter høyere enn eventuelle hindringer som er innenfor 10 meter av den på alle sider.

Interiør Faktorer


Å gi den ideelle utkast, må toppen av noen skorstein forlenge minst tre meter over høyeste punktet på taket det prosjekter gjennom eller er knyttet til. Der vedovnen ligger i bygningen påvirker også utkast og kan produsere røyk puffing fra det. Utkast avhenger interiør versus ytre lufttrykket, og den nedre komfyr ligger i en bygning, jo hardere den varme luften må arbeide og videre har det å reise for å avslutte flue. Kuren kan noen ganger være så enkelt som å åpne en ytterdør eller vindu mens du får ovnen går, eller det kan kreve installasjon av en luftinntaket koblet til ovnens hoved luftinntak, som normalt ligger litt under brennkammeret.