Hovudside

Hjemmelaget Froe

by Walther

Chopping tre kan være en anstrengende innsats. Avhengig av hvilken type redskap som brukes, kan innsatsen lages enklere og mer farlig. Noen mennesker liker å holde kindling i den ene hånden og prøver å hogge den med en øks i den andre hånden. Det er en markert fare på denne måten: hånden din er i veien for den svært skarp kniv. I stedet for muligheten for å miste en side er froe sikrere og mer effektiv.

Hva er en Froe?


Den froe er i form av en "L." Det er dannet av et trehåndtak, omtrent 18 inches lange, og en jernblad eller kile som måler 15 inches lange med 2 inches bred og ¼ tomme tykk. Bladet er drevet inn i stokken med en klubbe. Den trehåndtak brukes til trekk til bladet for å fullføre delingen. Dette verktøyet gir en måte å sikre et ublodig kapping av ved. Den ble opprinnelig brukt til å kutte helvetesild.

Bruken av en Froe


En froe er først og fremst for splitting tre. Det er riktig verktøy for splitting helvetesild, splitting logger eller tre som skal brukes til deler i møbler.
Den froe var en av de mest brukte verktøyene til strømmen sag ble utviklet. Nøyaktighet er froe beste egenskap. Brukeren kan bestemme nøyaktig hvor splitten blir.

Den Froe av noen andre navn


En annen referanse eller navn på froe er "spalte øks."

Den froe er også blitt omtalt som frow, fromard, frower eller skjærende øks.

Lag din egen Froe


Noen ganger kan du finne en froe i en secondhand butikk. Det kan koste rundt åtte dollar. Hvis du kan finne en eldre bonde han kanskje har en liggende. Eller du kan lage en froe.
Ifølge Mother Earth News, her er hvordan å gjøre en froe.
Et utsnitt av en bladtypen bil fjær er oppvarmet, slik at den ene ende kan bøyes inn i en sirkel en tomme eller en halv inches i diameter. Den varmt metall er pakket rundt trehåndtak. Skjerpe metall slutten.