Hovudside

DIY Sprøytebetong

by Walther

DIY Sprøytebetong

Sprøytebetong er en våt blanding betong brukes i pumpeapplikasjoner for vertikale og andre nonflat strukturer. Sprøytebetong blir blandet før det pumpes gjennom våt-gun. Prosessen produserer mindre avfall, støv og klumpdannelse enn andre betongpumpemetoder, og gjør det mulig å nærmere styre fuktighetsinnholdet i den endelige betongen. Hvis du gjør et stort område, vil betongen leverer selskapet premiks det for deg i varebil. For en mindre gruppe, kan du blande det selv med materialer tilgjengelig fra en konkret leverandør. Her er formelen for en 9-kubikk-fot mikser.

Bruksanvisning


Formel


•  Hell sement og halvparten av vannet i blanderen og begynne å dreie det. De fleste trelast meter bære type I eller II Portland Cement i store poser.

•  Legg 2,5 gram av Kel-Kreta. Du kan legge opp til 4 gram. Du må justere fra belastning å laste for best resultat. Kel-Crete forbedrer dispersjonen av blandingen og tilfører luftinnblanding egenskaper til det endelige produkt. Dette er spesielt viktig i områder der de konkrete fryser og tiner ofte.

•  Alternativ langsom tilsetning av sand og vann. La ca 2 liter vann igjen til å sørge for at blandingen ikke er for soupy. Betongen skal være våt nok til å passere gjennom betongpumpe og pistolen uten å blokkere opp i røret, men ikke så tynt at det glir ut av formen, eller frembringer en svak sluttprodukt.

•  Legg de to bøtter med ert grus sakte. Du bør ikke trenger å tilsette vann. Blandingen skal være ganske våt. Du kan la ut ert grus i enkelte programmer. Dette vil bidra til betongen flyte lettere gjennom pistolen. For store flater, men styrker den samlede sluttproduktet.

•  Legg nylonfibre til blandingen og tilstrekkelig vann til å gi den ønskede tykkelse av den våte betong. Den type fiber som brukes i sprøytebetong er monofilament, enkelt strand. Tester viser at fibrene forbedrer krymping toleranse og sprekkekontroll i det endelige produktet, men noen sprøytebetong brukere ikke bruke dem i det hele tatt. De er en valgfri bestanddel.

Tips og advarsler


  • Du kan la ut ert grus, men blandingen skal brukes til bare de siste par strøk med betong. Overflaten vil bli jevnere på den måten, men de dypere lag med grus vil gi støtte styrke.
  • La ut nylonfibrene når du søker et toppstrøk.
  • Berlyx væske eller pulver kan brukes i stedet for Kel-betong. Følg produsentens instruksjoner.
  • 125 pounds av flyveaske kan være substituert for 100 pounds av sement