Ideer for planter rundt en Pond


Ideer for planter rundt en Pond

Planter er en viktig funksjon, ikke bare i dammer for å opprettholde helsen til vann og fisk, men også rundt dammene. Ved hjelp av estetisk tiltalende og størrelse-aktuelle planter på dam kanter bidrar til å skape en myk overgang mellom hagen og vannet. Ideelle planter er de som vil opprettholde sin interesse gjennom hele året og er godt tilpasset den generelt fuktig og våt jord rundt dammer. Noen gode planter som bidrar til å skape et naturlig bakteppe inkluderer velproporsjonert gress, stauder, stauder og busker. Planter som brukes rundt dammer er referert til som marginale eller bog planter.

Canna Tropicana


Canna tropicana (Canna) er også referert til som canna lilje og indiske skudd. Blomstene er en innfødt til tropene og bidra til å injisere lys farge på dam grenser med sine strålende oransje blomster og store grønne-og-oransje spraglete blader. Cannas trives i godt drenert, fuktig jord, og trenger å bli løftet om vinteren i kalde områder for å hindre råte. Dverg Canna varianter vokse til ca 3 meter i høyden, mens canna musifolia når ca 10 meter. Blomstene er produsert fra tykke jordstengler som vokser sakte men ubestemt tid. Cannas er lett å vokse så lenge de er gitt vinter beskyttelse i områder med streng kulde og foretrekker områder med full solen.

Taro


Taro (Colocasia esculenta), også referert til som elefantører, er en innfødt plante av de tropiske våtmarker og sumper i Sørøst-Asia. Anlegget er en flerårig vokst for sin grønne, to-til-tre meter lang, hjerteformede blader, som vokser direkte fra store knoller som veier opp til 2 pounds. Taro er tolerant av de våte forholdene rundt dammer og bidrar til å gi et tydelig tropisk utseende til landskapet. Taro plantene kan vokse opp til åtte meter høye under optimale vekstforhold. Anlegget blir ofte referert til som potet av de tropiske områder, siden de store knoller er spiselige. Alle 200 forskjellige varianter av taro har tropiske, dekorative blader. Taro er en raskt voksende plante og trives i fruktbar, fuktig eller våt jord.

Brønnkarse


Brønnkarse (Nasturtium officinale) er spesielt godt egnet for dammer med en foss siden det vokser lett i vann i bevegelse. Brønnkarse er blant de beste plantene for våt dam kanter som holder seg fuktig til våt. Brønnkarse er også referert til som vann reddik og vann rakett og er vanligvis sett vokser på tjern og bekker i sitt naturlige habitat. Anlegget har eggformete, mørkegrønne blader, saftige stilker og blomstrer med små, lette gul-til-hvite blomster. Brønnkarse sprer ved hjelp av løpere og er også en urt.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler