Hovudside

Hvordan erstatte en Rotted Wooden vinduskarm

by Walther

Hvordan erstatte en Rotted Wooden vinduskarm

Wood er en utrolig allsidig byggemateriale. Riktig installert og vedlikeholdt, kan tre vindusrammer vare i hundre år eller mer i orden. Woods to mest beryktede fiender er sol og fuktighet. Av disse to er større trussel fuktighet, noe som forårsaker råte. Råtnet tre vinduskarmen bli myk og svampete, ikke lenger i stand til å holde vekten og nesten verdiløs.

Bruksanvisning


•  Løft den nedre rammen av vinduet til full høyde og spenne det på plass med et stykke av trelast, om nødvendig, for å holde det opp. Hev storm vinduet til høyeste stilling og fjerne skjermen fra vinduet for å hindre skade på riving prosessen.

•  Strike bunnen av råtnet vinduskarm, som er den horisontale plate ved bunnen av vinduet, som stikker ut i rommet, på sin underside med en hammer, slå det opp. Fortsett slående råtnet terskel før det skifter oppover nok til å tillate en lirke bar.

•  Lirk råtnet vindusposten resten av veien ut av rammen, som begynner med den ene siden. Fortsett å lirke langs bredden av vinduet inntil hele karmen er løs. Løfte den ut av vinduet.

•  Sjekk underkarmen og rammen under terskel for tegn på råte. Riv ut og erstatte 2-av-4 sub terskel hvis det vises myk. Teste dette ved å trykke på poenget med en skrutrekker inn i treet. Hvis det synker i mer enn 1/16 tommer dyp, lirke den gamle 2-av-4 ut med brekkjern. Kutte en annen to-av-4 til samme lengde og sette det inn i den samme stilling, kjører 16 d spiker ned gjennom den, inn i endene av de korte jekktapper i hver ende av stykket.

•  Plasser råtnet karmen på et stykke av en tomme tykk furu trelast og spore omrisset på furu. Skjær ut omrisset med en stikksag, bor så nær linjen som du kan. Sand kantene og begge sider av den nye terskel du kutter ut av furu med 150 sandpapir.

•  Påfør et strøk med beis hvis vinduet er farget, eller primer, hvis vinduet er malt. Bruk en børste og spre mål så jevnt som mulig. Tørk overflødig flekken bort med en myk, lofri klut. Påfør finish til begge sider og alle kanter for å forsegle karmen. Tillate finish tørke i minst to timer før du fortsetter.

•  Paint en malt karmen med minst to strøk med halvblank, interiør latex. Påfør to strøk med klar finish i ditt valg av sheens enn flekken. Følg etiketten instruksjoner vedrørende søknad og tørketid mellom strøkene for best resultat. Generelt, bruker du en børste, som arbeider i lange, rette slag, holder mål så smidig som mulig. Tillate hver side for å tørke før den velter eller påføre et andre strøk. Tillate finish tørke helt før du fortsetter.

•  Trekk noen gamle spiker eller skruer fra sengen av vinduskarmen hvor terskel vil sitte. Feie ut eventuelle rester. Plasser terskel inn i vinduet og trykke på plass med en gummihammer. Bruk en tre rasp å barbere ned en kant som er for stramt for en perfekt passform. Kjøre minst fire 2 tommers ferdig negler gjennom karmen inn i rammen nedenfor for å sikre det.