Hovudside

Typer av klasse II Stiger

by Walther

Typer av klasse II Stiger

Stiger kommer i en rekke størrelser, former og funksjoner, noe som fører til en rekke potensielle farer som kan oppstå som et resultat av deres bruk eller misbruk. Den amerikanske Ladder Institute klassifiserer stiger basert på deres evne til å tåle visse vekter. Klasse II stiger er beskrevet som "medium duty" og være i stand til å tåle vekter på ikke mer enn 225 pounds. Et antall forskjellige typer stiger bærer klasse II klassifisering.

Stige


Gardintrapper er ikke justerbar, de står på sine egne når utfoldet seg, og de har flate trinn med spredere som holder stigen på plass. Dette er helt grunnleggende klasse II stiger du kan finne på enhver jernvarehandel eller landhandel. Gardintrapper er generelt maksimalt 20 meter i lengde og krever et flatt og jevnt underlag for å bli satt opp riktig.

Enkelt Stiger


En enkelt stigen er en høy, rett stige bestående av ett segment, som ikke er justerbar. Det er også en svært vanlig stige som kan kjøpes på hardware og generelle butikker. Trinn, eller sprosser, er vanligvis smale og runde. Klasse II enkle stiger er vanligvis 24 meter lang ved maks.

Artikulert Stiger


En artikulert stigen er en vanlig, bærbar stige som kan brettes på flere ledd for enkel lagring. Disse leddene kan låses når utvidet til å opprettholde dem som en enkelt, rett lengde omtrent som en enkelt stige. De kan også settes opp i en foldet måte slik at de er selvbærende ligner på en gardintrapp. Klasse II artikulert stiger kan bli funnet på mange jernvareforretninger og er vanligvis ca 30 meter ved maksimal.

Kombinasjon Stiger


En kombinasjon stigen er en stige bestående av to seksjoner som er forbundet med en felles i den ene enden. De kan brukes som et enkelt snitt i likhet med en enkelt stige eller brettes ut i en selvbærende form som ligner en gardintrapp. Klasse II kombinasjons stiger kan noen ganger også utvides ved å skyve ett snitt langs et spor på den andre delen for å øke lengden. Kombinasjons stiger kan gjøres med sprosser eller trinn eller en kombinasjon av begge, og er som regel maksimalt 10 fot i sin unextended form.

Skjøte Stiger


En forlengelse stigen er en multisegment stige med ett segment som kan beveges langs et spor for å øke den totale lengden på stigen. De er ikke frittstående stiger som en gardintrapp, slik at de må lente mot en stabil struktur som skal brukes. Skyvestiger kan være laget av to eller tre segmenter, avhengig av konfigurasjonen. Klasse II skyvestiger kan være mellom 48 og 60 meter i lengde, avhengig av om de er laget av to eller tre segmenter. Disse stiger kan også bli funnet i jernvareforretninger.

Andre Stiger


Det finnes en rekke andre klasse II stigetyper som primært brukes av profesjonelle bransjer. Et fast stiger er en som er festet i en viss plass permanent og er generelt ikke selvbærende. En utvidelse bukk stigen er faktisk et oppsett av to selvbærende stiger med uttrekkbare seksjoner som beveger seg oppover og støtter et stillas mellom dem. Endelig er jobblagde stiger vanligvis konstruert på en arbeidsplass ut av tre og er tilpasset for å passe en bestemt situasjon hvor i ville være usikre eller ineffektivt å bruke en annen type stige.