Hovudside

Hvordan bygge en liten foss med Pump & Rocks

by Walther

Hvordan bygge en liten foss med Pump & Rocks

Bygge en liten foss i hagen din vil ikke bare tilføre verdi til ditt hjem, men det vil gi deg et lite stykke av ro i din egen hage, tiltrekker seg et stort utvalg av fugler, sommerfugler og andre dyr. Bygge en foss er en utfordrende oppgave som kan ta noen dager å fullføre, spesielt hvis du aldri har bygget en før, men når du er ferdig, vil du ha en vakker foss som du kan være stolt av.

Bruksanvisning


•  Bestem deg på plasseringen for fossen din. Siden du bygger en liten foss, er plasseringen ikke er for begrenset. Men siden du skal grave opp jord, er det viktig å ringe din lokale kraftselskap for å finne ut hvor noen underjordiske ledninger eller gassledninger ligger.

•  Outline den ønskede formen på hagedammen eller bassenget ved hjelp av en hageslange. Lag et basseng som er minst 2 meter bred. Dette er for å sikre at det vil holde nok vann til fossen for å fungere skikkelig. Bruk spraymaling for å markere utkant håndvasken.

•  Grav opp bassenget med en spade. Dybden av bassenget bør være omtrent to meter dyp så det vil ha kapasitet til å holde minst 10 liter vann, som er virkelig ikke mye for en foss.

•  Legg ned to inches av sand på bassenget gulvet. Sanden vil bidra til å holde noen kvister eller steiner fra punktering bassenget liner.

•  Plasser dammen eller bassenget liner inn i gravd ut dammen. Glatt ut rynker eller bretter, og trekke opp kantene slik at de hviler like utenfor bassenget. Sikre kantene med landskaps bergarter.

•  Grav ut en mindre del like utenfor bassenget, minst en fot bred og tre meter lang. Dybden av denne seksjon må være bare en tomme eller to. Plassere dammen pumpen i denne delen og koble en fleksibel vannlinjen rør til pumpen. Legge røret ned horisontalt, men plassert oppover.

•  Plasser dam filter inn i bassenget og koble den andre vannlinjen rør til filteret, og deretter fra filteret til pumpen.

•  Place landskaps steiner inn i gravd ut delen, fra den ene enden til den andre. Skjule fleksibel vannlinjen tube med noen av steinene, og skaper et naturlig utseende. Vær sikker på at to eller tre av de landskaps gynger litt overheng bassenget. Dette er hvor vannet vil falle fra.

•  Slå på dammen filter, prime pumpen, og justere noen steiner nødvendig for at vannet skal falle slik du vil ha det til.