Hovudside

Rose Bush Leaf Sykdommer

by Walther

Rose blad sykdommer, i tillegg til å være skjemmende, også utgjøre en risiko for helsen til rosebusken. De er lette å identifisere, men kan være vanskelig å utrydde. Forebygging er den beste strategien.

Typer av rosebladsykdommer


Det er tre vanlige rose blad sykdommer, alle av dem sopp: pulveraktig mugg (. Sphaerotheca pannosa Div rosa), rust (Phragmidium mucronatum), og dunete eller svart flekk mugg (Peronospora Sparsa).

Identifikasjon


Navnene på de sykdommene nøyaktig beskrive sitt utseende. Du vet din rose er infisert hvis du ser pulveraktig, rustfarget eller svarte flekker som danner på bladene, og sprer seg over anlegget.

Advarsel


Alle tre sykdommene kan helt defoliate en rosebusk, svekke og til slutt drepe den. Fjerne infiserte bladene så snart du oppdager dem, og brenne dem for å hindre at soppsporer fra å reise til andre blader eller til og med andre nærliggende rosebusker.

Forebygging / løsning


Rose blad sykdommer trives når nettene er fuktig og dagene er varme og fuktige. Unngå overhead vanning av roser, som kan spre sporene og oppmuntre sykdom; vann i stedet på bunnen av rose, eller bruke en underjordisk soaker slange eller annet vanningssystem. Friske roser er mer motstandsdyktig, så riktig fôring, vanning og beskjæring av roser vil også bidra til å forhindre disease.You kan også passe på å kjøpe roser varianter som er sykdom motstandsdyktig.

Rettsmidler


Når en rosebusk er infisert, kjemiske sprøytemidler laget for å kjempe steg sopp sykdommer kan brukes. Imidlertid kan disse sprayer være mer giftig for noen roser enn selve sykdommen; Dette gjelder spesielt for noen arvestykke eller gamle hageroser.