Hovudside

Hvordan Grow Clementine Appelsiner

by Walther

Hvordan Grow Clementine Appelsiner

En type mandarin oransje, er klementin liten, duftende sitrusfrukter som modner i sen høst til tidlig vinter. Den klementin variasjon kom til USA fra Algerie i 1909, bemerker Texas A & M. Dette treet vokser i subtropiske områder, som det sørlige Texas og Florida. Mens mandariner - inkludert klementin - er mer kaldt hardfør enn appelsiner, vil de bli skadet av frost så kan ikke dyrkes utenfor sitrus belte.

Bruksanvisning


•  Grav et hull å plante din klementin treet i en solrik beliggenhet som har godt drenerende jord. Texas A & M råder planting på sørsiden av huset siden dette gir naturlig kald beskyttelse. Gjør din hull to ganger størrelsen av den unge treets rot ball.

•  Ta tak din klementin ved stammen og trekk den ut av plastbeholder. Vekselvis, løse burlap fra en balled-og-burlapped treet og skyll treets røtter for å vaske dem. Plasser treet i hullet slik at det er vertikalt rett og sitter litt over dybde som det ble plantet (du får se en mørk jord linje på halsen).

•  Fyll hullet med jord for å plante treet. Vanne nyplantede treet til bakken blir mettet.

•  Vent til treet begynner å vokse til å gjødsle da gjelde 1/3 kopp ammonium sulfat tre ganger i året i løpet av den første sesongen. Spre dette rundt trestammen deretter vanne bakken for å jobbe det inn i jorda.

•  Vann din klementin når jorda blir tørr og støvete, og legger nok vann til å mette jorda. Eldre trær tåler bi-månedlig vanning, men unge trær krever mer nøye overvåking.

•  oppføre en jord bank for å beskytte den unge klementin fra vinter frost. Haug jord inntil stammen av treet er dekket med jord og jord danner en pyramide. La dette på plass til frost fare sender deretter å avdekke treet.

•  Vann treet dypt hver uke etter det første året. Hvis du har sandholdig jord, vann oftere, som foreslått av Texas A & M.

•  Tilby treet en kopp ammoniumnitrat per år gammel tre ganger i året, i februar, mai og september. For eksempel vil en tre år gamle treet få en kopp gjødsel i løpet av hver måned, for tre kopper helt.

•  Beskjær din klementin sjelden. Fjern grener som vises døde eller deformert. Kutt treet for å forme den hvis nødvendig; for eksempel beskjære det bort fra et gjerde for å hindre den fra å vokse ut i gaten. Beskjæring reduserer frukt yield og er ikke nødvendig - alle sitrustrær er mer eller mindre egentrening.

•  Harvests klementiner når de er modne ved å klippe dem ned fra saks. Texas A & M bemerker at frukt plukket fra trærne har en tendens til å rive sitt skall. Når frukten er klar til å høste skallet blir lys oransje.

Tips og advarsler


  • Clementine trær krever krysspollinering, så du trenger å plante en annen type mandarin eller appelsin i hagen din for å sikre tilstrekkelig pollinering.