Hovudside

Cedar Tree Størrelse

by Walther

Cedar Tree Størrelse

Når du velger et nytt tre for verftet, størrelse - bredde samt høyde - er en av de viktigste faktorene du må vurdere. En dårlig valgt tre kan floke seg med kraftledninger eller inngrep i eksisterende strukturer og beplantninger. Avhengig av hvilken type sedertre du ønsker, kan du være i stand til å velge mellom sortar som oppfyller plassbegrensninger av verftet eller hagen.

Old World versus New World Cedars


Navnet "cedar" kan være misvisende, da det beskriver ubeslektede arter som likevel har blitt samlet under fellesbetegnelsen "sedertre." Den sanne sedertrær (slekten Cedrus), som inkluderer den berømte sedertrær fra Libanon, hagl fra Midtøsten og Nord-Afrika. Selv om de forekommer i Nord-Amerika, de har blitt plantet av estetiske grunner og er ikke stedegne arter. Men flere innfødte nordamerikanske arter også bære det vanlige navnet sedertre. Disse evergreens er nært knyttet til einer.

Sanne Cedars


Det finnes tre arter av ekte sedertre, som alle deler samme størrelse dimensjoner, selv om spesifikke sortar gi deg litt variasjon i størrelse. Sanne sedertrær bare nå ca 60 meter i høyde, men som de modnes, utvider sine første konisk form inntil treet er nesten like bred som den er høy, en faktor å vurdere når du velger et plantestedet for en ekte sedertre. Hvis du ønsker å nyte majestet av denne arten, men ikke har plass til et stort tre, flere sortar oppnå mindre størrelser. Den "Glauca Pendula" sorten av Atlas sedertre (C. atlantica) når bare 10 meter i høyde, men vil spre seg så langt som 50 meter bred på like mange år. De "Feelin Blue" og "Silver Mist" sortar av deodar sedertre (C. deodarus) er brede dverg sortar, og "brevifolia" og "Grønn Prince" sortar av den libanonsederen (C. libani) forblir mindre enn full dimensjonerte arter.

Østamerikansk tuja


En populær landskap tre, den nordlige white-sedertre (Thuja occidentalis) - også kjent som arborvitae - varierer i størrelse fra diminutiv busker til full størrelse trær. I sin opprinnelige form, når den nordlige white-sedertre ca 50 meter i høyden og 15 meter i bredde og viser en konisk form, som den typiske juletreet. Sortar, derimot, har en rekke størrelser og fasonger, fra små busker til trær nesten på størrelse med den naturlige form. Sorten "Bobozam," for eksempel, vokser bare tre meter høy og tre meter bred. Andre sortar, som for eksempel "Lutea," nå så høye som 30 meter.

Eastern Redcedar


Den østlige redcedar (Juniperus virginiana) er en annen nordamerikanske innfødte og tilhører einer slekten. Som den østlige white-sedertre, kan den østlige redcedar nå dimensjoner på 50 meter høy med 15 meter bred i naturen og forutsetter en konisk form som blir mindre tydelig som treet aldre. Kultiverte varianter tendens til å være mindre, sjelden over 20 meter i høyden, selv om mindre, buskete sortar også eksisterer.