Rooting Structure of Yellow Poplar Trees


De fleste amerikanere vet om Monticello, Virginia plantasjen av Thomas Jefferson som er sett i relieff på nikkel. En annen Virginia plantasjen han eide ble kåret Poplar Forest, oppkalt å betale hyllest til de omfattende bestander av gule poplene (Liriodendron tulipifera) som befolket landet. En raskt voksende løvtrær, kan gule popler vokse godt over 100 meter høy i overfylte skogtilstand, men i mer romslige, solfylte landskap, modne rundt 80 meter høy og 40 meter bred. Den grunne rotsystem er dårlig forgrenet men langt-spredning.

Grunnforhold


Gule popler dyrker sin raskeste og mest robuste når i jord som er dyp, syrlig, porøs og fuktig, men godt drenert. Hvis jord er tett og komprimert, oversvømt eller bein tørr, vokser dette treet mye saktere eller utvikler en forkrøplet form og høyde. Smuldrete, fruktbar jord tillater røttene til raskt å vokse utover fra stammen og støtte rask gren og høydevekst hvert år. Etablert trær, med en vidtrekkende rotsystem, viser moderat toleranse for tørke.

Sapling Roots


Etter spirende fra frø, danner den gule poppel raskt en dyp taproot. Denne roten sikrer en tilstrekkelig tilførsel av fuktighet for å fremme så mye som 3 meter av vekst i det første året. Taproot er ett av problemene knyttet til transplantasjonen eller voksende gule poplene i barnehage beholdere. Root beskjæring er nødvendig og omfattende vanning er nødvendig for tre år etter planting for å sikre røttene ikke dø og re-etablere godt etter planting.

Strukturelle Insight


Som med de fleste trær, betyr den gule poppel modne rotsystem ikke speile silhuetten av over bakken bagasjerommet og forgrening baldakin. I stedet blir den juvenile taproot mindre viktig som de tre aldre og flere lateral røtter stråler utover i alle retninger. De fleste røttene vokser i topp 24 inches av jord der fuktighet, varme og næringsstoffer finnes. Noen få røttene styrter ned til dybder på 3 til 7 meter for å gi solid forankring. Gule poppel røtter er noe kjøttfulle, men grov i sin forgrening og spres i jorda.

Størrelse Insight


Uavhengig av den gule poppeltre silhuett, spre røttene utover i alle retninger fra stammen. Flere røttene vokser i jord som er en fordel; noen røtter trenge inn tette, kompakte eller altfor tørr jord i landskapet. Forvente treets røtter å forlenge to til fire ganger avstanden fra stammen som den grønne kalesjen er bred. For eksempel, hvis den gule poppel er kalesjen er 30 meter bred, røtter strekker seg 60 til 120 meter fra stammen.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler