Hovudside

Hvordan lage en hage Foss

by Walther

Hvordan lage en hage Foss

Formen og lyd skapt av en foss er begrenset bare av fantasien og hvor mye hjelp du har å flytte steinene. Den stabilitet er basert på stabling, og ikke på permanent mørtel. Dette betyr at du kan omorganisere fossen på et senere tidspunkt hvis du ønsker det. Gjøre det attraktivt fra så mange vinkler som mulig for maksimal nytelse.

Bruksanvisning


•  Grav en depresjon 1 tomme grunnere enn fontenen servant og 2 til 4 inches bredere. Sørg for at bunnen av depresjon er nivået og gradert helt glatt. Tilbakefylling rundt kanten med jord, stamping på plass som du går for fullstendig kontakt med sidene av bassenget. Definere fire slagg blokker på sine sider i bassenget, en enda avstand fra sidene og fra hverandre.

•  Plasser pumpen i et hjørne av bassenget. Kjøre pumpen strømledning ut av bassenget mot strømkilden. Bruk rørlegger er limet til å koble på 3/4-tommers rørlegger leddet til pumpeslangen, og den andre enden av leddet til PVC-rør. La den tørke over natten. Skjær en en-tommers hull i midten av plast rist og nettingen. Skjær et en-fots square corner ut av risten for å få tilgang til pumpen for vedlikehold.

•  Skyv risten ned over PVC-rør, slik at den står rett opp gjennom risten og det manglende hjørnet er over pumpen. Sett hjørnet du klippe ut av risten på plass slik at det støttes på en slagg blokkere. Skyv mesh over PVC-rør også. Risten og mesh vil bidra til å hindre steiner og rusk fra å falle inn i bassenget.

•  Ordne steinblokker og steiner rundt PVC-rør. Dette støtter ikke bare røret, men er også fossen. Hvis du bruker steiner og steinblokker, husk å bruke de største steinene som solid utgangspunkt. De slagg blokker under risten vil støtte foss din. Hvis du er bruker paver steiner, kan du lage en mer geometrisk foss. For eksempel kan du ordne steiner i en vindeltrapp rundt røret.

•  Bygg en slags "hus" eller "bro" over toppen av røret, slik at når pumpen sender vann opp gjennom toppen, er det omdirigert sidelengs eller ned i den retningen du vil at vannet skal gå. Mest av alt, vil du røret for å være skjult slik at fossen ser mer naturlig.

•  Fyll bassenget med vann, plugg i pumpen, og kontrollere flyten av vann. Foreta justeringer for å få vannet til å gå i den retningen du ønsker. Dekorere resten av fossen området med vasket elv stein, utvide det utover kantene av bassenget slik at det ikke er noen merkbar søm og fossen blander med resten av hagen din. Påfyll bassenget med vann når vannstrømmen bremser.

Tips og advarsler


  • Hvis du vil bruke en floater fylling system, installere det før du plasserer risten over servanten. Dammen eller hagesenter kan anbefale spesifikke merker og installasjon teknikker.
  • Finn din hage foss der du vil få mest mulig ut av lyden og synet av den.
  • Du trenger kanskje en utendørs skjøteledning for å koble pumpen til en elektrisk kilde. Skjule forbindelsen i en kort plast ermet for å beskytte det mot elementene.
  • Prøv å unngå å plassere fossen etter løvtrær å redusere tiden du bruker på å rense ut steiner og servant.