Hovudside

Hvordan Grow en Nespoli Tre Fra Seed

by Walther

Hvordan Grow en Nespoli Tre Fra Seed

Den Nespoli treet, også kjent som den japanske plomme eller loquat, er et fruktbærende tre som vanligvis brukes i USA som en dekorativ i landskap og hager og også dyrkes kommersielt for frukt. Treet vokser til rundt 25 meter høy, med store, dypt veined og blanke blader. Frukten av treet er gult til oransje i fargen, mellom 2 og 3 inches lang og pæreformet; den har en søt og svakt sur smak. Innenfor frukt er store brune frø. Nespoli trær kan lett spres fra disse frøene, i henhold til Texas A & M University Extension.

Bruksanvisning


•  Bland like deler av torv mose og sand for å danne et frø starter jord. Fyll cellene i et frø brett med jord blanding. Danner et hull i jorda i hver celle med en blyant.

•  Cut åpne en frisk Nespoli frukt og fjern frøene. Vask frøene i rent vann og tørk dem grundig.

•  Sett inn en enkelt frø i jorda i hver celle i frøet skuffen. Dekke frøene med jord og trykk på jord lett ned slik at den får god kontakt med hvert frø. Vanne hver celle slik at jorda er fuktig, men ikke våt.

•  Poke blyanten gjennom en stor zip-top bag flere ganger for ventilasjon. Sett frøet skuffen inn i posen. Forsegle posen og legg den i et varmt område som er godt opplyst.

•  Fjern frø skuffen fra posen når frøene spirer. Vanne spirene så mye som er nødvendig for å holde på fuktigheten i jorda.

•  Transplant frøplantene, når de er 6 til 8 inches høy, inn i en 1-gallon vokse ut potter fylt med pottejord. Vanne spirene som trengs. Plassere plantene i et solrikt uteområde.

•  Transplant hver Nespoli sapling når det kommer 2 til 3 meter. Plante hvert tre utendørs på et sted som mottar full sol eller i en større pott for innendørs planting.

Tips og advarsler


  • Ifølge Texas A & M University Extension, Nespoli trær formert fra frø er ofte selv infertile og kan ikke likne morplanten, produsere dårligere frukt. Utvidelsen foreslår luftlagdeling som en alternativ metode for forplantning som bevarer genetikk av modertreet, som produserer en klone som vil ha lignende vekst og fruiting egenskaper.