Hovudside

Behandling for Passion Flower Leaf Mosaic

by Walther

En lidenskap blomst infisert med blad mosaikk har gule flekker eller skifte ham på bladene, selv om deler av bladet kan fortsatt se normal. Skade på frukten av infiserte lidenskap blomster avhenger av når anlegget ble smittet. Frukt kan ikke satt, kan være helt deformerte, utstilling flekker eller off farge, eller kanskje ikke synlig påvirket. Noen strategier er tilgjengelige for å håndtere en lidenskap blomst mosaikk infestation samt forebygge en.

Skade kontroll


Spray infiserte planter grundig for å drepe eventuelle insekter på planter. Fjerne infiserte planter fra den voksende området så snart som mulig, unngå kontakt med noen upåvirket planter, og få dem ødelagt.

Ikke berør sunne planter etter berøre de med blad mosaikk med mindre du først vaske hendene. En løsning av to spiseskjeer trinatriumfosfat oppløst i en liter vann bør sikre hender er sykdomsfrie.

Forebygging


Vokse Vining grønnsaker som agurk og squash langt fra lidenskap blomster. Vurdere om det ville være mulig å dyrke hvete rundt lidenskap blomster. Hvete bidrar til å tiltrekke bladlus, og viruset kan de bære blir utvannet og mindre effektive bør de lander på en lidenskap blomst etter fôring på hvete. Hvete er ikke en vert for aphid reproduksjon og dermed en god følgesvenn avling.

Kontroll ugress som kan være husing mosaikk sykdom. University of Illinois anbefaler å opprettholde en avstand på minst 100 meter mellom lidenskap blomster og ugress som vill agurk, chick ugress, krøllete dock, kattemynte, kløver, løvetann, groundcherries, milkweed, motherwort, hvit bulkete pokeweeds og søtvier.

Spray for insekter før du har et problem. Ofte insekter som biller og bladlus har skylden for å spre sykdom, så det er best å være proaktiv på å holde dem borte fra lidenskap blomster. Unge planter er mest sårbare for mosaikk, så vær spesielt påpasselig med dem.

Vekstskifte, seedet behandlinger og soppmidler ikke er effektive i behandling av mosaikk sykdom, University of Illinois Extension råder.