Hovudside

Wind Turbine Design Typer

by Walther

Wind Turbine Design Typer

Det er to forskjellige hovedtyper av vindturbiner, atskilt forresten turbinen spinner. Hver og en har sine sub-typer, fordeler og ulemper. En vindturbin er brukt som en alternativ energikilde, og kan komme i mange forskjellige størrelser for å passe ditt hjem eller virksomhetens behov.

Horisontale aksen vindturbiner


De horisontale aksen vindturbiner, også kjent som HAWT, er typen som sannsynligvis kommer til tankene når du tenker på en turbin. Konstruksjonen ligner en vindmølle og dens blader er propell-lignende og spinn på den horisontale aksen. Denne turbinen låner til høy effektivitet fordi bladene alltid beveger seg vinkelrett mot vinden for å få kraft gjennom hele rotasjonen. Det krever mye arbeid for å sette sammen på grunn av vekten og kompleksiteten av de benyttede materialer.

Vertikale aksen vindturbiner


I motsetning til de HAWTs kan VAWT generatoren og dens andre stykker kan plasseres på bakken, noe som gjør vedlikeholdet enkelt. Fordi det kan holdes ved lavere høyder på bakken, er det ikke så energieffektiv som HAWT. Imidlertid, hvis den er plassert på et tak, kan vindhastigheten dobbelt over turbinen, slik at effektiviteten betraktelig.

Darrieus Wind Turbine - Undertype av VAWT


Disse turbinene er vanligvis referert til som eggbeater turbiner fordi de ligner en eggbeater i form. Selv om de har anstendig effektivitet, produserer de stort dreiemoment rippel og syklisk belastning på tårnet, noe som gjør dem ikke alltid pålitelige.

Savonius Wind Turbine - Undertype av VAWT


Dette er et drag typen turbin, som ofte brukes til å håndtere ventilasjon og vindmålere på grunn av sin enestående pålitelighet. Selv om de er mindre effektive enn HAWT, de er selvstartende og håndtere sterk vind i tillegg.