Hovudside

Er Heather Bra for Støttemurer?

by Walther

Er Heather Bra for Støttemurer?

Planter som krever god drenering vokser godt i støttemurer. De porøse veggen materialer lindre oppbygging av fuktighet rundt planterøttene. Heathers trives i denne type situasjon. De er matte dannende eviggrønne planter med grunne rotsystemer. De vil gi veggene dine med tekstur og farge gjennom årstidene.

En titt på heier og Heathers


Heier og lyng er ofte samlet i samme gruppe. De er faktisk to forskjellige planter med tilsvarende egenskaper. På et øyeblikk ser de like, men de har svært forskjellige løvverk. Heathers (Calluna) har skala-lignende bladverk, blomst i høst, og er hardfør til USDA sone 5. heier (Erica) har nål-lignende blader, blomst i vinter og er hardfør til USDA sone 6. For generell seighet, de callunas vanligvis vinne ut. Selv om det er høyere planter innenfor disse gruppene, de lave voksende varianter er best for støttemurer.

Lyng Planter for Støttemurer


Heathers er verdsatt for sine stadig skiftende løvverk farger, så vel som for sine blomster. Det er nyutviklede varianter som har lengre bloom perioder. Aphrodite produserer røde blomster fra sensommeren til den første harde frost. Annette blomstrer rosa, og Melanie produserer hvite blomster. Spring Torch har lilla blomster, men er plantet for sin krem ​​spraglete blader som blir attraktive nyanser av rødt og oransje i høst. Firefly har lignende lilla blomster, men bladene blir en levende mursteinsrød når nettene slår kult.

Heier for Støttemurer


Heier blomstre senere i sesongen enn lyng. De er på det beste i midten av vinteren når fargen er mest verdsatt. Vårlyng "King George" er et meget godt valg for støttemurer. Den maksimale høyde er 6 inches, så liten skjær er nødvendig. Blomstene er rosa, og bladverket er dyp grønn. Erica darleyensis 'White Perfection' er en gratis blomstring hvit variasjon. For trange steder, er det en ekstra kompakt utvalg kalt Pirbright rose. Den har rosa blomster og er 6 inches høy.

Beskjæring og omsorg


Det er viktig å holde støttevegg planter i form. Oppmuntre horisontal vekst ved å gjennomføre halvårlige beskjæring. Heier og lyng blomstrer til forskjellige tider, så beskjære hver plante direkte etter at den har avsluttet blomstring for sesongen. Skjær av brukt blomster og noe uregelmessig vekst. Calluna er kan ta beskjæring godt, men Erica bør bare lett skåret. De er mer følsomme for kald vind og svært varme steder.