Hovudside

Jernchelat for Trees

by Walther

Jernchelat for Trees

Jernchelat brukes til å bidra til å holde bladene av trærne mørk grønn. Det er tilgjengelig i mange former, inkludert pulver, tabletter, foliar spray og granulat. Jernchelat er en kostbar, men effektiv, form av jern som bidrar til å forebygge og behandle jern chlorosis, eller gulfarging av bladene.

Jernchelat


Jernchelat er den beste form for jern for trær på grunn av den enkle som trær kan opptak av jern. Chelation er gresk for klo. Den er definert som den beholdning av et metallkation, for eksempel jern, mellom to eller flere atomer av et enkelt molekyl. Med andre ord, blir jernet holdes i en tilstand som gjør det oppløselig i jord, og hindrer det fra å binde seg tett til de eksisterende jordpartikler. Dette chelation gjør det mulig for treet å absorbere jern og bruke den til å lage klorofyll.

Symptomer på Iron Grønnsot


Å diagnostisere hvorvidt treet lider av jern Grønnsot, er det noen viktige egenskaper å se opp for. Iron chlorosis starter ut i nyere blader på tuppen av greinene, men kan arbeide seg nedover gren og til slutt påvirke hele treet. Bladene blir gule med mørke grønne årer. Ved alvorlig chlorosis, vil venene også gulne, og hele bladet kan slå hvit.

Årsaker til Iron Grønnsot


Jern er involvert i å drive enzymer i klorofyll produksjon. Hvis jern mangler, da produksjonen av klorofyll er bremset eller stoppet. Iron chlorosis er forårsaket av en mangel på jern på grunn av det er uløselig tilstand i jordsmonnet. Jern er gjort utilgjengelig for planteopptak i høye pH jord. Høye pH-jord akkumulere kalsiumkarbonat (kalk) på grunn av manglende utfelling å vaske eller utlute disse naturlig forekommende materialer som finnes i jordsmonnet. Jern vil danne faste stoffer når de kombineres med oksygen, hydrogen og karbonat-ioner, gjør dem ubrukelige for planter. Høye pH jord finnes vanligvis i dessert regioner.

Behandling


Jernchelat kan anvendes for å behandle jern chlrosis i trær av foliar applikasjon, granuler, pulver eller tabletter. Hver formuleringen er litt annerledes, og det er viktig å nøye følge instruksjonene på etiketten. Generelt vil foliar programmer har de raskeste resultatene. Bladene vil absorbere jern, og umiddelbart begynne å bruke den i klorofyll produksjon. Men denne type program er en kortsiktig løsning. Plasser pulver, granulat og tablet-type applikasjoner direkte i bakken langs drypp-linje av treet og vanne dem i.