Hovudside

Bore & Tap Instruksjoner

by Walther

Bore & Tap Instruksjoner

Å feste flyttbare komponenter som braketter, håndtak og lagerhus til metall eller plast, må riktig størrelse hullet skal bores og gjenget med et trykk. En kranen er en gjenget bolt-lignende verktøy, med tre eller fire riller bakken langs akselen for å danne taggete skjærekanter. En kvadratisk tverrsnitt på toppen av verktøyet passer inn i en "T" skrunøkkel, og kranen er skrudd med urviseren til en glatt hull for å kutte den ønskede gjenge. Når gjenget, kan komponenten være boltet til metall eller plast.

Bruksanvisning


•  Kjøp et lite sett med kraner for å kutte de vanligste gjengestørralse hvis du ikke allerede eier et sett. Du bør ha tre kraner, en av hver størrelse: en taper trykk for å starte og justere tråden riktig; en plugg springen med en forholdsvis skarp taper designet for å kutte full dybde tråder nesten umiddelbart; og en bunnkranen uten avsmalning, er utformet for å fullføre kutte trådene til enden av et blindhull.

2 Se springen drill diagrammet på baksiden av springen Set boks. Mest anbefalte størrelser er antall øvelser, med en eller to fraksjonsstørrelser inkludert for å passe hver enkelt trykk. Lagre disse dedikerte øvelser med kraner og ikke bruke dem for vanlige boreformål.

•  Merk av bolt plassering med en kjørner og hammer ved å plassere den koniske poenget med trøkk på det angitte stedet på metall eller plast. Hold kjørner i en rett vinkel til overflaten og leverer et slag mot enden av stempelet med en hammer.

•  Bor en 1/16-til-1/8-tommers pilothull for å lede drill hvis bolten størrelse overstiger 1/4 tommer. Bruk en drill trykk hvis det er mulig. Hvis ikke, kan du bruke visuelle dømmekraft og prøve å holde boret på 90 grader til overflaten under boring.

•  Bore bolten hull med riktig størrelse drill. Bor det ferdige hull med en drill trykk hvis det er mulig. Hvis du bruker en håndholdt elektrisk drill, holde bore så nær 90 grader til overflaten av metall eller plast som dom din tillater.

•  Clamp riktig størrelse taper springen i en to-hånds "T" skiftenøkkel. Sett kranen inn i hullet. Hold springen i rett vinkel til overflaten og utøve moderat press. Vri nøkkelen med urviseren en tredjedel av en sving, og roter skrunøkkelen mot klokken langt nok til å bryte bånd av metall - eller "spon" - kuttet av springen.

•  Fortsett å kutte i starttråden uten å øve press ved å rotere "T" skiftenøkkel en tredjedel av en omdreining med klokken, deretter rotere det mot klokken langt nok til å bryte spon. Fortsett å kutte. Når start tråden når 1/4-tommers dybde, bytte til pluggen springen til slutt å kutte tråden.

•  Bytt til bunnen springen hvis pluggen springen bunner ut når threading et hull som ikke går hele veien gjennom metall (en "blind hull"). Snu og riste arbeidsstykket for å fjerne eventuell innestengt spon. Hvis dette ikke er mulig, blåse spon klar med en aerosol beholder med komprimert luft.

Tips og advarsler


  • Når du kutter en tråd i et grunt blinde hull, kan det være nok plass til å bruke en taper trykk for å starte tråden. I dette tilfellet, start med pluggen fra springen, men holde kranen i rett vinkel til overflaten; hvis tråden er startet på en vinkel kranen vil binde. Hvis kranen blir tvunget, vil det bryte ned i hullet og bli umulig å fjerne.
  • En plug Kranen er ikke nødvendig når tråder i metall opp med å kutte til 1/4 tommers tykke.
  • En bunnkranen har ingen taper og kan ikke brukes til å starte en tråd.
  • Ikke bruk brøk-sized øvelser for å bore skruehull med mindre de er. Noen vil fungere i en klemme. Men for smale hull vil føre til at kranen til å binde og muligens bryte, og hvis hullet er for bred, vil tråden være grunne. Dette kan føre til at bolten å strippe under trykk.
  • Bruk alltid to hender og øve jevnt trykk når du bruker en "T" skiftenøkkel.
  • Bruk aldri en vanlig skiftenøkkel i stedet for en "T" skiftenøkkel når tapping. Kraner er hard og sprø; de vil brekke under den minste sideveis trykk.
  • Dypp kranen inn i et smøremiddel før du starter tråden. Vanlig motor olje fungerer på messing eller stål, mens parafin er best når threading aluminium eller plast.