Hovudside

Ideer for Utendørsbelysning

by Walther

Ideer for Utendørsbelysning

Enten det er for ditt hjem eller bedrift, er utendørs belysning en viktig del av landskapsplanlegging. Utendørs belysning viser frem plenen din om natten, fremhever de beste funksjonene fra din eiendom, er imponerende for gjester, og kan redusere sannsynligheten for inntrengere.

Innganger


Utendørs belysning rundt portrom gir den første inntrykk av ditt hjem eller bedrift. Du har mange stiler å velge mellom. Lanterner eller lampetter plassert på hver side av døråpning eller henges fra veranda taket kan sette tonen for den stilen i hele hjemmet. Mulige utførelser inkluderer bronse, aluminium, børstet nikkel, tre, stein, og støpejern. Stiler kan foreslå forskjellige temaer har du allerede etablert i ditt hjem slik en håndverker, nautiske, viktoriansk, neo-klassisk, eller Middelhavet. Mange mennesker vil legge en lys med sensorer til portrom for å hjelpe gjestene se deres trinn, og for å avskrekke potensielle inntrengere.

Trasé og innkjørsler


Utendørs belysning du velger for dine veier og innkjørsler vil bidra til å holde dine gjester trygt og vil gjøre dem føler seg velkommen som de gjør sin vei til hallen. Kobber er et populært metall for inventar, samt stål og messing. Aluminium brukes ofte i mer tradisjonelle alternativer som for eksempel sopp lys, som vil gli inn i landskapet i løpet av dagen. For et mer moderne utseende, stor hage lamper eller lys kolonner i lyse former og design er et populært alternativ. Armaturer laget med ekte stearinlys er kan skape en gammeldags atmosfære i løpet av ferien. Hvite lysene punktere kantene på en sti kan skape en lunefull effekt. Solcelledrevet belysning er et miljøvennlig og kostnadseffektivt alternativ.

Planter


For en fest, kan henge kinesiske lykter og julelys i trærne skape en festlig uterom. Strenger silke-blomst lys på en espalier kan legge til en fargeklatt til kvelden. Plassere lys i busker, spesielt de av vinduer, kan fremheve vakre løvverk og være en avskrekkende for potensielle inntrengere. Hvite lysene fungerer godt for en mer tradisjonell stil hjemme, men å plassere blå, rød, lilla, og til og med grønne lys på forskjellige steder på plenen, spesielt under palmetrær, kan skape et tropisk preg.

Vann


Hvis du har et basseng, utendørs lys er et must for sikkerheten, men det er også et flott sted for å lyse opp kvelden for dine gjester. Du kan forbedre lysene allerede i bassenget ved å legge flytende lys som stearinlys, lilje pad lys og undervannslys i ulike farger. Tiki fakler punktere bassengområdet gir en øy følelse. Mygg lys har fordelen av warding av skadedyr. Oppvarmede lamper tillate deg å ha en utendørs fest i kjølig vær. Hvis du har en fontene, kan vekslende farger gir en følelse av storhet til plenen eller bassengområdet.