Hovudside

Slik flytter en lysbryter fra en vegg til den andre siden

by Walther

I løpet av oppussingen, har du kanskje opplevd det plutselige tapet av en lysbryter, bare for å finne det gjemt bak en stor del av møbler. I dette tilfellet, kan du revurdere dine dekorere beslutninger, eller rett og slett flytte lysbryter. Så lenge du har tilgang til mellomrommene mellom veggene fra kjelleren eller loftet, flytte lysbryteren er gjennomførbart for de fleste huseiere.

Bruksanvisning


•  Slå av bryteren til bryteren du vil flytte. Test at strømmen er slått av ved å vri på lysbryteren på. Hvis lyset den styrer er av, er av strømmen.

•  Åpne koblingsboksen, fjernes bryteren og ta trådene ut av bryteren.

•  Trekk ledningene fra denne boksen til ny bryterens plassering. Dette kan gjøres på to måter. Hvis du har loft tilgang, kan du trekke ledninger opp til loftet og inn i en ny koblingsboks, der du kan lage dine skjøter. Den strekker Romex ledning kan nå kjøres til den nye plasseringen. Hvis du ikke har tilgang, kan du lage skjøter i den eksisterende bryter koblingsboksen, og senere dekke den med en blank ferdig dekke.

Uansett, bruk wire nøtter å spleise ny Romex til den gamle ledningen. Skjøter må gjøres i en koblingsboks, og må være tilgjengelig for å være opp til elektrisk kode.

•  Skjær et hull i gips der du vil at den nye bryteren for å være. Bruk den nye bryterboks for å tegne en skisse, og bruke en stud finder for å sørge for at det er ingen stud hvor du vil klippe. For dette prosjektet, er det sannsynligvis enklest å plassere bryteren et sted mellom to stendere.

•  Kjør utvide Romex ledningen til dette hullet. Du må kanskje fisken tape, avhengig av hvor du kjører denne ledningen fra. Du kan få en fisk tape fra nesten hvilken som helst maskinvare eller elektrisk forsyning butikken. Det er vanligvis en flat stripe av metall på en spole med en løkke på enden slik at du kan feste ledningen du mater.

Trekk ledningen gjennom hullet, med nok stikker ut for enkelt å jobbe med.

•  Slå ut et hull i den nye bryterboks og installere en Romex klemme. Mate Romex ledning gjennom klemmen og stram. Installere boksen i veggen. Det kan være lurt å bruke en hul vegg boks. Disse kasser brukes kompresjon til å holde seg selv på plass. Dette vil trolig være enklere enn å prøve å feste boksen til en stud.

•  ReWire lysbryteren og installere den i den nye boksen.

•  Slå på bryteren og teste den nye bryteren før du lukker noen av boksene. Hvis alt fungerer, erstatte boksdeksler og bytte plater på eventuelle koblingsbokser.

Tips og advarsler


  • Slå alltid av elektrisitet før arbeider på lysbrytere eller stikkontakter.