Hovudside

Hvordan til Split afrikanske Fioler

by Walther

Hvordan til Split afrikanske Fioler

Afrikanske fioler (Saintpaulia) er innfødt planter fra Tanzania, og barnehager ofte selge dem som container planter for hjemmet eller kontoret miljø. Afrikanske fioler foretrekker et godt opplyst område, men ikke direkte sollys; derfor, i nærheten av en nord eller østvendt vindu kan være det perfekte stedet å vokse afrikanske fioler. De foretrekker også områder med høy luftfuktighet. Som dine afrikanske fioler blir for store for sine potter eller plantene blir for tett og overgrodd, er det på tide å splitte eller dele dem. Dividing er også et middel for å spre afrikanske fioler.

Bruksanvisning


•  Hold av på vanning og la jorden tørke ut litt. Det er lettere å fjerne en plante fra beholderen når jorden er noe tørr. Det er også lettere å fjerne jord fra rundt røttene.

•  Fjern anlegget fra beholderen ved å slå den på siden og trekke forsiktig på anlegget. Tappe på sidene hjelper også, men du kan trenge en kniv for å skille jord fra beholderen. Gjør dette på avis eller en annen overflate kan du enkelt ren.

•  Børst av jord, fjerne så mye av det som du kan rundt rootball slik at du kan bedre se hva du gjør.

•  Skjær rett gjennom roten ballen og krone av anlegget, som skiller den opp i mindre planter. Bruk et verktøy kniv, saks eller beskjæring kniv. Hver afrikansk fiol delen skal ha sunne jakt røtter og en sunn del av kronen og løvverk. Dersom anlegget har mer enn en krone, dele anlegget mellom kronene, heller enn rett gjennom den. Plante nye deler umiddelbart.