Hovudside

Iron Toxicity i tomatplanter

by Walther

Iron Toxicity i tomatplanter

Planter krever næring fra vitaminer og mineraler, inkludert jern. Men av og til vil en plante miljø føre til en mangel eller overflod av ett eller flere næringsstoffer. Tomat er spesielt følsomme for jern nivåer, ofte lider av jernmangel eller jern toksisitet.

Symptomer


Ifølge Albano, et al., Symptomer på jern toksisitet i tomatplanter inkluderer gulning og spotting av bladene, forkrøplet vekst og forsinket blomstring. Disse symptomene vanligvis vises i mer modne deler av anlegget.

Lave pH-verdier


Albano, et al., Sitere en studie hvor lave pH-nivåer ble funnet å påvirke tilgjengeligheten og absorpsjon av jern, noe som fører metallet til å akkumulere innenfor bladene.

Jern og sink Balance


Ifølge Spectrum Analytic Inc., kan sinkmangel føre til økt opptak i jern.

Iron-Mangan Balance


Jern og mangan er motstridende mineraler, noe som betyr at man vil hemme opptaket av den andre. Når opplever jern toksisitet i tomatplanter, dra nytte av denne opposisjonen ved å øke jordas manganinnhold for å begrense jernopptaket.

Behandling Toxicity


Jern toksisitet kan bli behandlet ved å gjøre pH-verdien i jordsmonnet mer alkalisk. I tillegg legge gjødsel inneholdende sink og mangan til jord direkte rundt planten. Spectrum Analytic Inc. anbefaler arbeider for å hindre altfor våte forhold.