Hovudside

Hvite ask blomster

by Walther

Hvite ask blomster

Selv om hvit ask blomstene ikke legge mye i veien for visuell interesse i ditt hjem hage, de tiltrekker seg en problematisk skadedyr som kan plutselig gjøre din treet blomstrer ganske merkbar. Gi konsistent omsorg for hvite asketrær som de er følsomme for problemer. Livskraftige planter er mer sannsynlig å unngå eller gjenopprette fra problemer enn planter med dårlig helse.

Beskrivelse


Blomstene på hvit ask er grønne, men de er ikke prangende. De blomstrer på et løvtre som vokser til en høyde på 50 til 80 fot med en spredning fra 40 til 60 fot. Den hvite asketreet er verdsatt for sin løvverk visning av levende gule eller lilla blader i løpet av høsten. Oftest plantet som en skygge treet i boligområder, er det hvit aske en problematisk tre som er utsatt for et bredt spekter av skadedyr og sykdommer.

Generelt Care


Gi konsistent omsorg for din hvit ask som et middel til å opprettholde sunne, pest-free blomster og hindre påfølgende skade som følger angrep. Vokse hvite aske i fullt sollys til delvis skygge. Dyrke dette treet i fuktig, godt drenert jord som er godt luftet som komprimert jord fører til helseproblemer. Treet tåler våte forhold, tørke og enten sure eller alkaliske pH-nivåer. Beskjære svake grener for å skape en sterk treet. Sviktende å beskjære din ask forlater den sårbar for brudd under stormer eller vindfulle forhold.

Problem


Hovedproblemet forbundet med hvite aske tre blomster er aske blomst galls. Heldigvis er disse galls er ikke ekstremt farlig for treets helse, selv om de kan være svært skjemmende. Galls, eller hevelser, er et resultat av fôring av eriophyid midd. I løpet av våren, disse suger bugs lever av hvite aske mannlige blomster før de blomstrer. Usynlig for det blotte øye, disse skadedyr måler omtrent 0,02 inches i lengde. Plen bugs er skadedyr som lever av den indre saft av anbud vekst. Når de spiser, svarer hvit ask ved å slippe unormale hormonnivåer som resulterer i dannelsen av disse hovne områder. Når hvit aske blomster åpne, vil de vises trevlet og skjemmende.

Oppløsning


Kontroll er ikke nødvendig når midd produsere galls på dine hvit aske blomster fordi problemet er stort sett kosmetiske, forårsaker svært lite skade på treet helse. Men hvis du ønsker å behandle dette problemet, spray treet med enten hagebruk olje eller et insektmiddel med den aktive ingrediensen carbaryl. Bruk disse kontrollene omtrent en uke før treet er satt til blomst i et forsøk på å drepe midd som reiser innsiden av knopper.