Hovudside

Hvordan å dyrke grønnsaker i Louisiana

by Walther

Hvordan å dyrke grønnsaker i Louisiana

Louisiana mottar 50 til 60 inches av regn årlig og faller i USDA hardførhet soner 8 og 9. De laveste temperaturene å treffe staten er 10 og 20 grader Fahrenheit i gjennomsnitt, avhengig av regionen. Disse forholdene la du hage året rundt. Start med å lære planting dato for hver avling og finne et nettsted som får seks timer med sol hver dag. Vegetabilsk planting datoer kommer to uker og fire uker tidligere i den sørlige delen av staten enn i sentrale og nordlige Louisiana, henholdsvis.

Bruksanvisning


•  Fjern ugress, gress, steiner og annet rusk som blokkerer rotutvikling fra din planting området. Samle fem jordprøver fra forskjellige områder av hagen din seng, bland dem i en plastpose og sende det til din kooperativ forlengelse kontor for testing.

•  Till sengen med en hakke og spade til en dybde på 6 inches. Innlemme gjødsel og andre jord endringer i bakken basert på lab analyse rapporten du har mottatt. Uten testen, innlemme i jorda 25 pounds av en 8-8-8 gjødsel per 1.000 kvadratmeter.

•  Spre to inches av kompost eller annet organisk materiale over sengen. Inntil det 6 inches til jord for å tilveiebringe sakte frigivelse næringsstoffer og for å forbedre luft- og vannsirkulasjon i undergrunnen. Rake overflaten for å lage en glatt seng når du er ferdig.

•  Hoe matjord, bygge opphøyde rader 10 inches høyere enn overflaten for plantene dine, som Louisianas fin-strukturert leire tilbyr dårlig drenering. Plass radene tre meter fra hverandre. Gi gresskar seks meter plass mellom to rader.

•  Strekk et ark med svart plast mulch over våren seng før sådd frø og transplantere startere. Plasten mulch varmer jorda raskere for dine varmekjære valg, for eksempel tomater og paprika, og det hindrer ugress. Dekke området med et stykke plast 12 inches bredere og lengre enn planting sengen. Bury kantene av teknings arket i jordsmonnet. Veie dem ned med murstein eller steiner. Legg flere klosser eller steiner av den lave området mellom to rader hevet for å holde plast mulch i kontakt med bakken for å holde på varmen.

•  Velg vegetabilske sortar som er nematode motstandsdyktig, da dette skadedyr er utbredt i Louisiana sommer hager. Nematoder er ørsmå skapningene som lever av plantenes røtter. Avverge dem med Big Beef, Champion eller Carnival tomater, for eksempel. Magnolia og Mississippi Lilla erter er også motstandsdyktig. Alternativt velger å plante om våren, høsten og vinteren, hoppe sommerhagen, som nematoder er bare aktive når temperaturen er over 65 grader Fahrenheit.

•  Klipp snitt gjennom plast mulch og grave planting hull gjennom dem. Etikettene på frø pakker og frøplanter oppgi dybde og plass planter trenger. Som en generell regel, så frø på en dybde to ganger deres diameter. Plasser små brokkoli frø 1/8 tommer under overflaten, f.eks. Jo større bush lima bønne går ½ tommers dyp. Plante frøplanter på samme dybde som de vokser i barnehagen leiligheter. Grønnsakene har også forskjellige plassbehov. Brokkoli trenger 2 meter mellom planter, og bush lima bønner krever 4 inches, for eksempel.

•  Sow frøene og plante frøplanter. Fylle opp hullene med matjord. Tamp bakken lett, over frøene og rundt bunnen av start planter, for å fjerne luftlommer.

•  Skyll din planting sengen og holde det fuktig ved å gi grønnsakene en tomme av vann ukentlig. Gjør din sprinkleranlegg på i morgen, så fuktig løv i ettermiddag og kveld skaper forutsetninger for sopp sykdom å utvikle.

•  Påfør gjødsel i henhold til hver plante behov. Gulrøtter, for eksempel, må du til side-kle dem - kringkasting gjødsel 2 inches fra sin base - en måned etter planting. Bønner trenger ikke ekstra befruktning hvis du endret jorda før planting dem.

•  Få hjelp fra din barnehage eller samarbeidende forlengelse kontor for å identifisere skadedyr, for eksempel bladlus, chinch bugs og stinkbugs, som vises i hagen din. Be om informasjon om den minst giftige måte å håndtere hvert enkelt problem. Oppmuntre nyttige insekter som dreper skadelige seg å leve i grønnsaks oppdateringen med kjemiske plantevernmidler bare som en siste utvei.

•  Harvests moden grønnsaker i morgen før solen absorberer noe av avlingen sin fuktighet. Følg spesifikke krav til lagring for å hindre dine grønnsaker fra å gå til avfall. Tomater, for eksempel, trenger ikke kjøling og poteter krever et tørt, kjølig og mørkt sted å forhindre spirende.